Представиха новото издание на книгата за ските от легендата Георги Милушев Тренера

19 Apr, 2024

Истинско, приятелско, непринудено и емоционално бе представянето на втората книга за ските на Георги Милушев – Тренера, което се състоя в Музея на спорта при Националния стадион “Васил Левски” в София.

“Тази книга е истински наръчник по човещина и професионализъм и всеки трябва да я има вкъщи! Няма друг практик, учител и треньор, който да е предал в писмен вид всичко, на което е успял да научи поколения скиори”, сподели един от възпитаниците на големия човек и треньор Георги Милушев.

На събитието присъстваха кметът на Община Чепеларе Боран Хаджиев, златната олимпийска шампионка Екатерина Дафовска, както и други спортни и обществени личности.

Георги Милушев ТРЕНЕРА е български треньор по алпийски ски с 39-годишна активна практика по белите писти, оставил забележителна следа в развитието на българския ски спорт, с основополагащ принос за неговите успехи в периода 1975-2005 г.

Неговите състезатели са носители на многобройни престижни национални и международни награди.

Героги Милушев е обявен за почетен гражданин на община Чепеларе с решение на Общински съвет Чепеларе от май 2022 година.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура