Данаил Бачков: Хубаво е, че победихме, но трима футболисти са с контузии

28 Mar, 2024

Родопа записа домакинска победа срещу Атлетик (Куклен) с 3:0 в отложен мач от Трета лига- Югоизточна група.

Голмайстори за тима на Данаил Бачков са Даниел Кутев (45+8), Теодор Стефанов (55`) и Борислав Семетски (57).

За съжаление наставникът на Родопа бе принуден да извърши три принудителни смени, а треньорът на Атлетик Господин Господинов две.

Проблемите с контузени футболисти започнаха още в 8-та минута, когато при сблъсък си разбиха главите Денис Кехайов и Мирослав Манев.

Наложи се футболистът от Куклен да бъде откаран с линейка в Спешния медицински център на МБАЛ-Смолян, а Кехайов продължи играта с бинтована глава.

В 36-та минута обаче и той напусна терена, както и неговият съотборник Николай Георгиев. На техните места в игра влезнаха Христо Ковачев и Владимир Драмалиев, който бе на скамейката заради травма.

В края на полувремето, отново се наложи линейка да влиза на стадиона, след като Валентин Овчаров от Родопа получи тежка контузия на коляното.

Състоянието и на тримата контузени се изяснява. Господинов смени принудително и Борислав Гадженаков през втората част на мача.

“Не беше лесно. Хубавото е, че победихме, но лошото е, че трима основни футболисти са с контузии. Неприятна ситуация”, коментира след мача треньорът Данаил Бачков.

Срещата на стадион Септември в Смолян започна с едноминутно мълчание в памет на трагично загиналите близки на футболиста на Гигант (Съединение) Здравко Жилов.

На 25 март при пожар в Германия той губи брат си, снаха си и двете им деца, които са съответно на 3 годинки и 6 месеца. Трагедията е голяма, а на семейството са необходими 18 000 евро, за да транспортират телата им до България.

От Родопа призоваха за подкрепа. Всеки, който има възможност и желание да помогне може да го направи и с банков превод:

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура