Развиват туризма в Баните с модерен аквапарк и 5-звезден SPA хотел

17 May, 2023

Две мащабни инвестиции в сферата на туризма предстои да се реализират до няколко години в община Баните.

Кметът Павлин Белчев е категоричен, че с изпълнението им ще се подобрят туристическите услуги и ще привлекат по-платежоспособни туристи.

Освен това, по този начин общината ще стане разпознаваема и част от СПА дестинациите на България.

„Холандски инвеститор направи първата копка още в края на миналата година на четиризвезден хотелски комплекс с аквапарк. Очакваме до две години строителството да бъде напълно завършено и съоръженията да бъдат въведени в експлоатация“, каза пред Economic.bg Павлин Белчев.

Комплексът ще бъде построен на мястото на неработещия от години открит басейн в центъра на Баните.

Планира се и изпълнението и на дръг важен проект – 5-звезден комплекс с вътрешен басейн и място за балнео процедури.

Срокът за реализацията на този проект е около 3 години, казва Белчев, като уточнява, че инвеститорът в този хотел е от България.

Кметът на общината признава, че не е било лесно да се привлекат инвеститори от такъв ранг и са били проведени серия от разговори.

Това са най-мащабните проекти на територията на общината, реализирани до този момент.

Баните става притегателен център за инвеститори, които искат реално да започнат да развиват туризма, тъй като комбинацията от минерална вода плюс красива природа е достатъчно притегателна за хора, които биха искали да инвестират в подобен тип бизнес, казва още Белчев.

Той е на мнение, че един от най-важните фактори за привличане на инвеститори е подобряването на пътната инфраструктура, а ремонтирането на основния път до общината определено е било в плюс за това инвеститорите да изберат точно Баните.

 

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура