Емигрант в САЩ изгради парк за спорт и отдих в доспатското село Црънча

17 May, 2023

Васил Байрактаров ще остане в историята на с. Црънча, това заяви Недко Хаджиев, кмет на населеното място. Във връзка с новопостроеният Парк за спорт, отдих и туризъм кметът на с. Црънча даде подробности.

Паркът за спорт, отдих и туризъм е построен изцяло с дарения от Васил Руменов Байрактаров, жител на с. Црънча, който от 20 години живее и работи в САЩ. Изграден е върху негов собствен имот.

Разбира се, това добро дело беше изцяло подкрепено от местната власт в лицето на Кмета на Общината инж. Елин Радев и в мое лице допълва Хаджиев. Това е придобивка преди всичко за жителите на с. Црънча и Община Доспат.

Туристическата забележителност се намира на около 400 метра от края на с. Црънча по посока Скалето.

Общата площ на Парка е 6 декара и включва следните атракции: мини футболно игрище с изкуствена трева, стадион за тенис и волейбол /също с изкуствено покритие/, многофункционална сцена с обща площ от 30 квадратни метра, детска площадка, барбекю с лятна и зимна част.

Има и построена чешма с четири чучури. Равномерно на различни места в Парка са монтирани 31 броя пейки. Паркът разполага и със самостоятелен санитарен възел.

Правят впечатление зелените площи и още други площадки оформени с цветен трошен камък, а подходите са направени с паваж.

Традиционният Събор на с. Црънча, община Доспат ще се проведе на 17.06.2023 г. /събота/ в новопостроения Парк за спорт, отдих и туризъм на с. Црънча. Тогава ще бъде и официалното откриване на туристическата забележителност на населеното място, съобщи Недко Хаджиев, кмет на с. Црънча. В момента текат последните довършителни работи, каза кметът на селото.

Програмата на Събора:

12.00 часа: изпълнения на народната певица Виктория Сариева
13.00 часа: изпълнения на народната певица Анастасия Баткова
14.00 часа: Официално откриване от кмета на с. Црънча и приветствия от гости на празника
14.15 – 15.00: изпълнения на Мъжка фолклорна група „Варвара“
15.00: музикална програма-спектатъл на Николай Славеев

 

Източник: Вестник на Община Доспат

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура