ОИЦ-Смолян отбеляза Европейската година на уменията

17 May, 2023

На площад „Свобода“ в гр. Смолян се проведе организираното от Областен информационен център събитие под надслов „Европейска година на уменията 2023 г.“.

Събитието бе част от Общата кампания на мрежата от Областните информационни центрове и е във връзка с обявената от Европейската комисия „Европейска година на уменията“.

Събитието бе открито от зам.-кметът на Община Смолян – г-н Марин Захариев, който приветства организаторите и всички участници за прекрасната инициатива и им пожела винаги да търсят информация и начини да се развиват.

Той отбеляза, че Европейската комисия се стреми да даде нов тласък на ученето през целия живот, като популяризира възможности, проекти и дейности за развитие на нови умения.

Цветанка Генчева – управител на ОИЦ-Смолян допълни, че Европейската година на уменията поставя професионалните способности в центъра на вниманието.

„Това е и целта на днешното събитие – да представим различните възможности за образование, квалификация и работа пред всички заинтересовани страни. Благодарим на всички, които се включиха и им пожелаваме успех“, каза тя.

В събитието се включиха много училища и професионални гимназии от града и Областта, които представиха свои успешни проекти, възможностите за образование и придобиване на професии, които предлагат.

Присъстващите бяха силно впечатлени от иновативните модели на обучение и широкия кръг от специалности, които те предоставят.

Физико-технологичният факултет към Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ също представиха дейността си. Участие в събитието взеха и Дирекция „Бюро по труда“- Смолян, Регионалното сдружение на Научно-техническите съюзи-Смолян, както и Неправителствени организации.

Всички участници предлагаха информация и материали, които могат да помогнат на хората да развият и надградят своето образование и умения, което пък от своя страна ще им гарантира по-добри възможности за работа и професионална реализация.

Екипът на Областен информационен център – Смолян предоставяше на гражданите информация за актуалните и предстоящи възможности за европейско финансиране.

 

Снимки: ОИЦ-Смолян

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура