Летният сезон в Пампорово се планира да стартира около средата на юни

19 Apr, 2023

Летният сезон в планинския курорт Пампорово се очаква да започне около средата на юни.

И това лято Пампорово ще предложи на туристите много изненади и разнообразни пешеходни маршрути, велотурове и приключенски активности на кристално чист въздух сред Родопската природа.

Междувременно лифтовете в ски зоната ще бъдат подложени на сезонна техническа профилактика.

Вече започна смяната на стария триседлков лифт от вилно селище Малина до връх Снежанка, който ще бъде заменен с изключително модерен шестседалков лифт за удобство на туристите.

Този лифт ще обслужва едни от най-харесваните и най-натоварените писти в курорта, подчерта изпълнителният директор на Пампорово АД Мариян Беляков.

Това е ключова промяна за Пампорово, надяваме се всичко да бъде наред, за да може през следващия сезон да се радваме на тази изцяло нова линия. От 2700 до 3000 човека на час ще бъде капацитета на новия шестседалков лифт, отбеляза Беляков.

Той посочи, че инвестицията в реконструкцията на лифта е огромна.

“Инвестициите в лифтови съоръжения и изобщо в ски съоръжения от страна на лифт операторите в ски зоните са толкова големи, че не успяват да кореспондират на приходите и за съжаление на огромните разходи, с които се сблъскваме през последните години. Все пак такива са реалностите и така се налага да работим и да живеем“, обясни Беляков.

Директорът на Пампорово АД заяви, че и занапред дружеството ще продължи да реконструира старите съоръжения с нови, защото това е политиката и бъдещето на курорта Пампорово.

Родопският курорт отчита успешен ски сезон на фона на една от най-трудните зими за последните години.

Пампорово се справи със затрудненията и проблемите около поддържането на добри условия за ски при почти пролетни температури през зимата, като скиорите имаха възможност да се спускат по снежните писти дори и през Великденската ваканция.

 

 

 

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура