Психолози обсъдиха с ученици предизвикателствата на модните течения

24 Nov, 2022

Днешното поколение е по-осведомено и информирано за нещата, които се случват в нашия свят. Информацията, която залива децата ги прави да бъдат в час с всички модни тенденции.

За да могат да преценят кои носят риск за тях, психолозите към МКБППМН, Елена Бончева и Росен Кубински проведоха поредната среща с ученици.

Тя бе по най-новата тема на Консултативния кабинет към комисията „Предизвикателствата на модните течения в поведението на тийнейджърите“, съобщи секретарят на комисията Сийка Алексиева.

С помощта на психолозите, седмокласниците от ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ в Смолян , успяха да направят анализ кое от предизвикателствата в наложилите се модни течения – употреба на вредни упойващи вещества, татуировки, пиърсинги и др. може да доведе до вредни последствия за здравето им.

Като значим фактор влияещ върху формирането на тяхното самочувствие, учениците отбелязаха модните тенденции в облеклото и как техните идоли от филмовата и музикалната индустрия оказват влияние върху техния начин на живот, посочи Алексиева.

Дискусията се насочи към определяне на границите и дали е нужно сляпо да се следват модните тенденции.
При отправен въпрос от психолозите: „А, какво смятате, че е модерно във вашия клас ?“, последва отговор: „Да се учим“.

Психолозите и класният ръководител бяха впечатлени от осъзнатия избор на учениците.
Подобни, ползотворни, срещи ще продължат и в другите училища, допълни още Алексиева.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура