Отличиха победителите във фотоконкурса на РИОСВ

23 Nov, 2022

Фотографии на Водна лилия и красиви пеперуди са победители във фотоконкурса на РИОСВ – Смолян на тема „Редките и защитени видове около нас“.

След оценка от пет членно жури от фотографи, ботаник и експерти по биоразнообразие, двете снимки, заснети от Венета Димитрова от град Кърджали и Станислав Тодоров от град Кюстендил получиха еднакъв брой точки, което ги класира на първо място.

На второ място беше класирана фотографията на Див божур на Сейрула Лютви от град Кърджали, а третото място получиха Пясъчни лилии, заснети на плаж Силистар от Ива Иванова от Пловдив.

Освен снимките на младежи от 15 до 29 години, в рамките на конкурса бяха получени фотографии на участници под тази възрастова група.

След преглед на всички снимки получени от деца под 15 години, журито отличи 3 от тях със „Специална награда на журито“. В тази категория ще бъдат наградени снимките на Симона Молова от Смолян и Антон и Борис Милковски от Пловдив.

Конкурсът е част от младежки инициативи на еко инспекцията по програмата на Министерството на околната среда и водите – „Политики за младежта в сферата на околната среда“.

 

Снимки: РИОСВ – Смолян

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура