Nat Geo Wild с епизод за дивата природа на Родопите

16 Sep, 2020

Nat Geo Wild представя грандиозното завръщане на дивата природа в Източните Родопи. Зрителите в България ще могат да гледат премиерата на епизода “Завръщането на лешоядите” на 19 септември от 18:00 часа.

Филмът е част от зашеметяващата документалната поредица “Europe’s New Wild” (Възраждане на дивата природа).

Със силен старт в края нa това лято на международните каналите на NAT GEO WILD, поредицата от няколко епизода разказва за впечатляващото завръщане на дивата природа на най-неочаквани места на Стария континент.

“Българската” серия ще бъде излъчена на повече от 45 езика.

Зрителите на “Възраждане на дивата Европа” ще станат свидетели на дивата страна на Европа за първи път. Старият континент е известен с богатата си култура, история и динамични градове, но за повечето хора е тайна колко разнообразен и зрелищен е европейския див свят. Сериалът разкрива още колко устойчива е природата и как може да се завърне, ако ние го позволим.

Във фокуса на почти едночасовия документален филм ще са Източните Родопи и един емблематичен за района вид – лешоядите. Зрителите ще могат да видят още кадри на спиращи дъха кадри на пейзажи, бозайници, редки птици и влечуги, и да научат повече за завърналите се през последни години зубри, елени и тарпани.  Епизодат показва борбата за възстановяване на прекъснатата хранителна верига в България и Гърция.

“Завръщането на лешоядите”  разкрива в детайли неуморните усилия на екипа на По-диви Родопи, техните партньори от Българското дружество за защита на птиците и европейската мрежа Rewilding Europe за завръщането на тези птици. Възстановяването на природните процеси връща дива хармония и баланс в този балкански пейзаж.

Целта на документалната поредица е увеличи интересна, осведомеността и rewilding подкрепата за възстановяването и завръщането на дивата природа. Със зашеметяваща кинематография, поредицата има амбициозната задача да забавлява, обучава и вдъхновява широката публика.

Документалната поредица “Възраждането на дивата природа” е копродукция на Rewilding Europe, Off the Fence Productions и Bonne Pioche Television и е подкрепена от WWF Холандия.

 

Photos:

  • Juan Carlos Muñoz Robredo
  • Mapio
Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура