Заводът за авточасти в Смолян продължава работа

29 Jun, 2020

От утре заводът за автомобилни части в град Смолян “Хроновски БГ” възстановява своето производство на 50%, заяви оперативният директор на компанията Костадин Христов.

В събота предприятието бе затворено за дезинфекция след като 7 служители на фирмата дадоха положителни проби за коронавирус.

В петък по инициатива на работодателя започна масов скриниг на работещите в завода с PCR-тест от лабораторията на Университетска болница “Пълмед”. До сега проби за изследване са взети на 377 души.

Първите официални данни от лабораторията, изпратени до “Хроновски БГ”, сочат, че 27 работници и служители са дали положителен резултат, каза Христов. Очакваме тази бройка да се увеличи, добави той.

Работим в тясно сътрудничество с РЗИ, каза оперативният директор на “Хроновски”. Освен обявените в петък противоепидемични мерки компанията днес предприе и допълнителни за неразпространение на инфекцията.

Поръчани са защитни шлемове за работниците, част от поточните линии за затворени, както и съблекалните. Работниците ще идват на работа с работно облекло и със собствен транспорт. Организираният превоз с автобуси временно се спира.

Очаква се до 3 седмици заводът да възстанови нормалния си ритъм на работа.

 

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура