Обръщение на кмета на Рудозем относно коронавируса

30 Jun, 2020

Уважаеми съграждани,
С огромно съжаление искам да Ви информирам, че 17 от положителните проби в днешния ден са на жители на община Рудозем. Всички те са работници и служители на едно голямо предприятие. С това общия брой на заразените лица в общината стана 18.
Призовавам:
– да се спазват стриктно всички ограничения
– задължително да се носят маски на закрито, а по възможност и на открито
– да се спазва социална дистанция и да не се допуска събиране на много хора на едно място
– в предприятията, обществените сгради, детските градини, заведенията, столовете за обществено хранене и др. да се извършва постоянна дезинфекция
– да се спазва висока лична хигиена, да се измиват ръцете, лицето и откритите части на тялото с вода и сапун няколко пъти на ден, да се пие често вода на малки глътки
Уважаеми съграждани,
Изключително важно е всеки един от нас да осъзнае отговорността си, както за собственото си здраве, така и за здравето на околните.

В същото време е важно да проявим състрадание и толерантност към тези, които са имали нещастието да се заразят с вируса. Да се покажем като едно зряло гражданско общество, да проявим необходимото търпение и взаимопомощ.

Община Рудозем ще направи всичко необходимо да обезпечи нуждаещите се с адекватна помощ. На разположение е екип по патронажна грижа, към който всички карантинирани могат да се обърнат в рамките на времето от 08:00 до 17:00 часа, а при спешна нужда и към кметовте на населени места и кметските наместници.

Тел. за контакт: 0893089178

Румен Пехливанов – кмет на община Рудозем

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура