Започва контролирано източване на язовир „Цанков камък“

09 Mar, 2020

Започва контролирано източване на язовир „Цанков камък“ заради проливните дъждове в Родопите. Това съобщи зам.-кметът на община Девин Николай Юруко, информира Дарик. „Източването на язовира е със 125 литра в секунда. Там има 4 сегмента, пускат единия. Това ще доведе до повишаване на нивата на реката в посока Михалково и Кричим“, заяви Юруков.

Именно в община Девин има опасания от преливане на реки днес, след като нивото на река Триградска е сериозно завишено, както и на Въча, която минава през селата Тешел и Грохотно и през квартал Настан.

„Триградска е малко преди преливане от сутринта, задържа нивото, от както е спряло да вали. Постоянно наблюдаваме течението. В Девин е висока реката, но няма преливане. Настанска също е със завишени нива,  там е компрометирана стената, но няма опасност за имоти и населението“, допълни зам.-кметът на община Девин Николай Юруков.

Според него инцидентът с камиона в Триград, където машината бе затрупана от свлачище се е случил по време на работа. Работникът е видял падналата скална маса и впоследствие е започнал разчистване, но то се активизирало и затрупало машината. За щастие няма пострадали.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура