Изнесен прием за лични документи в Доспат на 20 и 21 февруари

17 Feb, 2020

При проведения изнесен прием за подаване за заявления за български лични документи на 13 и 14 февруари в с.Баните са приети заявления за издаване на 229 български лични документи, от които 170 лични карти, 34 паспорта и 25 свидетелства за управление на МПС.

Наблюдава се увеличен прием на заявления за издаване на български лични документи, като през миналата седмица са приети заявления за издаване на 1050 документи, което е с 46  повече от предходната седмица.

Организиран е изнесен пункт за прием за заявления и връчване на издадени български лични документи в сградата на участък – Доспат към РУ-Девин, който ще се проведе на 20.02.2020г. и на 21.02.2020г.

Създадена е организация за приемане на заявления за издаване на лични карти, паспорти и свидетелства за управление на МПС, и за  връчване на издадените до момента български лични документи.

Информираме гражданите, че съществува възможност таксата за издаване на документите да бъде платена на място. Служителите ще работят с непрекъснато работно време, без обедна почивка. Гражданите, които са подали заявления за издаване на лични документи на 20-21 февруари ще могат да получат новите си лични карти, паспорти и свидетелства за управление на МПС на 19 март в сградата на Участък – Доспат.

След тези дати, всеки може да получи документите си за самоличност в РУ-Девин.

Организиран е изнесен прием на заявления за издаване на български лични документи на 19.02.2020г. от 10.00 до 12.00 ч.,  по предварително приложен от кметството списък на граждани на с. Сивино и с. Люлка, общ.Смолян, при което плащането на таксите ще става на място.

На 20.02.2020 г. ще бъде организиран изнесен пункт за връчване на издадени български документи в сградата на участък – Рудозем към РУ-Мадан, с работно време от 09.00 ч. до 17.00 ч. без обедна почивка.

Приканваме гражданите да се възползват от създадените възможности за подаване на заявления в различите общини, като така ще спестят време и нерви от чакане на опашки, закъснели или провалени летни пътувания и почивки, което неминуемо ще се случи, ако се изчаква последния възможен срок за подмяната на личните документи.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура