Посланиците на Белгия и Италия на посещение в Девин

17 Feb, 2020

Кметът на община Девин Здравко Иванов прие на официално посещение посланика на Белгия в България Франсоа Бонтан и Томас Кренбауер – главен изпълнителен директор на компанията за бутилиране на вода „Девин” ЕАД. Това е първата среща с представителите на белгийския бизнес от встъпването в длъжност на Иванов през есента на 2019 г.

Разговорът проследи приоритетите на общината през следващите месеци, както и инвестиционните планове; развитието на региона и плановете за бъдещо сътрудничество и подкрепа между бизнеса и местната власт. Здравко Иванов връчи на Томас Кренбауер почетен плакет за дългогодишните усилия на компанията в опазването на водните ресурси на региона, както и развитието на град Девин в икономически и социален план.

„За мен и местната власт е чест да ни гостувате и да Ви приветствам с добре дошли в нашия град. Радвам се, че поводът за Вашето гостуване е продължаване на едно добро сътрудничество, започнало преди и се надявам да продължи още по-здраво и дълготрайно за просперитета на Девин и нашата община. Най-важните приоритети за нас в момента са подобряване на административното обслужване, защото ще се подобри комуникацията с хората и бизнеса. Подобряване инфраструктурата на града и общината ни, тъй като тя е огледалото на нашата визия: пътища, улици, площади, екопътеки, велоалеи. По този начин ще се постараем да създадем една по-добра бизнес среда, в която да привлечем нови инвеститори, за което ще разчитаме и на подкрепата на посланиците – Франсоа Бонтан за Кралство Белгия и Стефано Балди за Италия.

Тук е моментът да благодаря на изпълнителния директор на „Девин” ЕАД – Томас Кренбауер, който е и най-значителният работодател за общината. Вие подпомагате спорта, културата, образованието и здравеопазването, което е достойно за уважение”, заяви кметът на община Девин Здравко Иванов.

„От март 2017 г. „Девин” ЕАД е част от белгийската група Spadel – семейна компания, специализирана в производството на бутилирана вода. Те са пазарен лидер в Бенелюкс и със силни пазарни позиции във Франция.

„Девин” ЕАД е еквивалент на белгийската компания в България по отношение на пазарен дял и е инвестирала значително в икономиката на страната, както и в същото време усърдно спазва българското и европейското законодателството. Компанията работи по най-високите международни стандарти, за да гарантира на своите клиенти високо качество и безопасност на продуктите. Тя е отличен пример за българска компания с европейско мислене в управлението на бизнеса”, каза посланикът на Белгия в Девин, почетен член на Бизнес клуб Белгия- България – Люксембург, Негово Превъзходителство Франсоа Бонтан.

„Да си лидер на пазара на бутилирана вода означава преди всичко отговорност. Продължаваме да инвестираме както в завода и производството, така и в икономическия просперитет на региона. Гордея се, че всеобхватната ни програма за корпоративна социална отговорност е чудесен израз на това как дългосрочният ни ангажимент към местната общност е вплетен в бизнес стратегията ни. Най-скорошният пример е инициативата, която предприехме с ПГЕ „А. С. Попов” в град Девин и партньори, за обучение на следващото поколение техници по автоматизация.

Програмата вече се радва на голяма обществена подкрепа и се надявам, че сме успешни в общата ни мисия да задържим младите хора в града, като им създадем кариерни възможности”, заяви Томас Кренбауер, изпълнителен директор на „Девин” ЕАД.

В срещата взе участие и Негово Превъзходителство Стефано Балди, посланик на Италия – друга европейска страна, известна с качеството на своите минерални и изворни води.

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура

Времето