Пампорово приема поредното издание на уникалния „Зимен Байк Дуел“

17 Feb, 2020

Десетки колоездачи от цяла България са заявили участието си в екстремната снежна байк надпревара на 22-23 февруари в Пампорово.

Уникалното събитие се провежда за 10-та поредна година и предизвиква някой от най-добрите колоездачи от страната и чужбина.

По традиция състезанието се провежда в дуел формат с пряка елиминация – двама колоездачи се изправят един до друг по специално изградено снежно трасе, а този който пресече пръв финалната линия печели. Спусканията са много зрелищни и атрактивни, а развръзката от всеки „дуел“ е непредсказуема до последния момент.

Трасето за състезанието ще бъде разположено на писта №7 с финал при Туристически център Пампорово. По цялото му протежение от над 1 км ще има изградени всякакви интересни елементи, като скокове, виражи, бабуни и скоростни отсечки.

Всеки, който иска да изпробва уменията си на колело в снега също може да се включи в събитието, като се регистрира предварително онлайн на www.conceptcreative.org/wbd Състезанието е изключително атрактивно и ще може да се наблюдава свободно от публиката, за която ще има специално обособени зони покрай трасето.

Програмата започва в събота, 22.02, с тренировка и запознаване с трасето от 14:00 до 16:00. След тренировката и след затварянето на лифтовете за скиорите в курорта, организаторите на събитието канят всички на „Après ski/bike” парти по случай десетата годишнина на събитието от 16:30 пред Туристически център Пампорово. На място ще има много музика и настроение от специално обособен джип, както и топли напитки осигурени от организаторите.

Неделния ден на 23 февруари ще започне с тренировки от 9:30 до 11:00, в 11:30 ще се проведат квалификациите за време, а в 13:30 ще започнат финалите.

Събитието се провежда с подкрепата на Пампорово АД, Община Смолян и други.

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура

Времето