Коя ще е новата Кралица на киселото мляко?

23 Aug, 2019

От 21 до 23 септември китното родопско село Момчиловци ще бъде домакин на 5-я Фестивал на киселото мляко.

Щастливците, посетили събитието, ще имат възможност да се насладят на изложението на местните производители на млечни продукти, дегустирайки домашно приготвено кисело мляко и сирена под звуците на родопския фолклор.

На фестивалната сцена целодневно ще се изявяват фолклорни групи от региона, а вечерите са запазени за концерти и спектакълът „Кралица на красотата – Мис Родопи“

Най-бляскавият акцент в програмата на Фестивала е националният конкурс за красота с награден фонд 8000 лв. Победителката ще стане рекламно лице на китайското кисело мляко „Момчиловци“ и заедно с подгласничките й ще посетят Китай в рамките на Програма за полуляризиране на българското кисело мляко и неговите уникални свойства.

Ето и разпределението на наградите:

  • „Мис Родопи – Кралица на киселото мляко 2019“ – 3000 лв.
  • Първа подгласничка – 2000 лв.
  • Втора подгласничка – 1500 лв.
  • Трета подгласничка – 1000 лв.
  • Награда на публиката – 500 лв.

Конкурсът „Мис Родопи – Кралица на киселото мляко 2019“ е открит за участнички от цяла България. Всяка една претендентка трябва да бъде между 18 и 25 години в деня на провеждане на конкурса, да има добър характер, да притежава красиво лице и хармонична фигура;  да не е сключвала граждански или религиозен брак; да не е раждала и да има желание да пътува до Китай.

За да участват в конкурса, кандидатките трябва да изпратят в срок до 29.08.2019 г. (12:00 ч. на обяд) на casting@momchilovtsifest.bg  трите си имена, възраст, височина, град по местожителство и телефон за контакт; кратка информация за образование, професия, интереси и таланти и снимка в лице и в цял ръст.

За повече информация посетете https://momchilovtsifest.bg или попитайте Visages Models на телефон: 0884036136.

Други акценти на Фестивала: фотоизложба – конкурс „Природата и киселото мляко – здраве и дълголетие“,  в който всеки любител на фотографията може да се включи на https://www.facebook.com/MomchilovtsiFest. Детска фестивална сцена с работилнички-творилнички, Атракционна алея с работилници за народни занаяти, както и забавни състезания по надпиване с айрян и надяждане с кисело мляко.

Събитието се организира от „Деми Травел“ ЕООД, Българския център за развитие, инвестиции и туризъм в Китай, китайската компания Bright Dairy, заедно с подкрепата на Община Смолян, Кметство село Момчиловци и „Тодоров“ АД.

 

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура