Благодарствено писмо до кмета Мелемов изпрати председателят на фондация „За Родопите” Петър Тодоров

28 Nov, 2017

Благодарствено писмо до кмета Николай Мелемов и заместничката му Венера Аръчкова изпрати  председателят на фондация „За Родопите” Петър Тодоров,  който е  артистичен директор и продуцент на фестивала „Забранено за възрастни“.

В него се казва: „Във връзка с успешното провеждане на 6-тото издание на Международния театрален фестивал за детска и младежка публика „Забранено за възрастни“ в Смолян от 2 до 6 октомври 2017 г., част от културния календар на общината,  от името на Фондация „За Родопите“  благодаря на Община Смолян във Ваше лице за ползотворното ни сътрудничество и за подкрепата, оказана при осъществяването му.

Особено искам да изтъкна ролята на г-жа Венера Аръчкова за безпроблемното протичане на събитието, с която решавахме възникналите ситуации по време на няколкомесечната подготовка на едно такова мащабно събитие”, се казва в благодарственото писмо.

Във фестивала взеха участие 10 спектакъла на 9 професионални театрални и танцови трупи от България, Израел, Холандия и Турция, както и един нов български игрален филм за деца. На 10 сцени в Смолян – площада пред Театъра, Голяма и Малка зала на Театъра, НЧ „Христо Ботев 1871“, НЧ „Кирил Маджаров 1866“, актовите зали в 1 СОУ, 2 СОУ, 4 ОУ, 5 ОУ, 7 СОУ, бяха изнесени общо 14 представления и беше организирана една филмова прожекция.  Три  представления бяха изнесени и на територията на общината – с. Смилян, с. Момчиловци и  с. Търън.  Част от представленията и прожекцията на филма бяха безплатни за публиката. Зрители на проявите бяха над 3000 души от града и общината, припомня Тодоров.

Фондация „За Родопите“ планира 7-мото издание на фестивала от 1 до 5 октомври 2018 г. Убедени сме, че съвместните ни усилия отново ще се увенчаят с успех и ще успеем да създадем поредния празник за децата и подрастващите в Смолян и общината, посочва Петър Тодоров.

 

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура