Гърция започва строителство на пътя за ГКПП Рудозем-Ксанти

28 Nov, 2017

На 27.11.2017 г., гръцката пътна агенция ,,Егнатия Одос” обяви търг за строителството на пътя от българо-гръцката граница до село Димарио. Подаването на оферти е до 11.01.2018 г. Областният управител на Смолян Недялко Славов се надява на своевременно подписване на договор и изпълнение на строителството според планираните срокове на гръцка и на българска територия.
Това е поредната важна стъпка към осъществяването на дългогодишната цел за отваряне на границата и реализация на проекта за ГКПП Рудозем-Ксанти.

Недялко Славов благодаря на гръцките си партньори от Егнатия одос, на префекта на Източна Македония и Тракия Христос Метиос, на представителите на Техническия секретариат на програмата Гърция-България 2014-2020, на Управляващите органи и министерства от българска и гръцка страна, на екипа на Агенция Пътна инфраструктура, с които Областна администрация изпълнява този важен за Смолян и региона проект. 

Очаква се ГКПП Рудозем-Ксанти да заработи през 2019. Прогнозното натоварване е за над 4 300 превозни средства, от които 200 автобуса и близо 1 400 товарни автомобила и ТИР-ове. Пунктът ще е доста по-голям от Маказа и се очаква да поеме интензивния поток. Той ще има по 4 ленти за преминаване в двете посоки.

 

 

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура