Откритият скелет в хотел ,,Смолян” е на жена

01 Sep, 2017

Скелетът, намерен тази седмица от работници в хотел в Смолян, е почти сигурно, че е на жена. Самоличността й обаче тепърва предстои да се установява, тъй като наоколо не са открити документи, съобщиха запознати с разследването.

Строителни работници се натъкнали на останките в шахта, докато къртили в подземието на хотела. Сигнал за скелета подава около 11:30 часа на 30 август на тел. 112 управителят на хотела.

В Смолян находката е тема № 1. Хората предполагат, че жената е убита и скрита в подземието от запознат с разположението на избените помещения, пише “24 часа”.

В града предполагат, че убийството е станало през зимата, заради намерените два ботуша до скелета, и че жената не е от региона, тъй като няма нашумял случай на изчезнала местна жена от периода в който се предполага, че е починала.

“Категорично с експертиза не е установено засега, но от намерените части от дрехи и вида на скелета се прави извода, че е на лице от женски пол”, каза наблюдаващият прокурор Станчо Станев, от Окръжна прокуратура – Смолян.

Полът се определял от големината на костите, които при женския скелет са с различни пропорции. Край останките са намерени два дамски ботуша. Остатъците от дрехи обаче били съвсем оскъдни. Само част от панталон. Наоколо не са открити засега нито документи, нито дамска или друга чанта на починалата, или други вещи.

Ще се направят всички експертизи, включително и ДНК. Работи се по всички възможни версии, каза шефът на ОД на МВР- Смолян Николай Димов. Назначена е съдебно-медицинска експертиза, възложени са и оперативно-издирвателни мероприятия за установяване на самоличността, заявиха от прокуратурата.

Мястото, на което е намерен скелета, е шахта в подземието на хотела, под басейна.

След първоначалния оглед, мнението на съдения медик е, че смъртта на намерените останки от тяло е настъпила с много голяма давност, преди 20-30 години. Тогава хотелът, който е в центъра на Смолян, е най-елитното и посещавано място в града.

През годините той имаше няколко смени на собствениците си. Новият му собственик от миналата година започна пълен ремонт на комплекса, включващ хотелска част, басейн, спа център, дневни и нощни заведения и паркинг .

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура