Предприемат мерки за оздравяване на болницата в Девин

14 Mar, 2017

Днес ръководството на община Девин се срещна с Директора на „МБАЛ-Девин” EAД Радка Грозданова. На срещата се обсъдиха въпроси, касаещи стабилизирането на финансовото състояние на здравното заведение, както и предприемането на редица от мерки, целящи намаляване на разходите, свързани с функциониране на болницата. Предстоящите дейности включват въвеждане на мерки за енергийна ефективност на сградата на общинската болница, както и разкриване на нови отделения.

По време на срещата кметът изрази категоричната си подкрепа към лечебното заведение, поредното доказателство за което е и осигуряването на трансдюсер /съставна част към ехограф / за ранна диагностика на заболявания на млечната жлеза.

След срещата кметът и зам.- кметът посетиха и ремонтирания с дарени средства от частни лица и фирми Център за рехабилитация, като ремонтните дейности са извършени от работна група към ОП „БКС-Девин”. Изградена е също преградна врата в отделението по гинекология, която е дарение от фирма, участвала в санирането на многофамилните жилищни сгради.

 

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура