Вандалите в Златоград ще възстановяват разрушеното в троен размер

13 May, 2016

66Кметът на община Златоград Мирослав Янчев започва битка срещу вандалите, които рушат общинската собственост. Вандалите ще възстановяват разрушеното в троен размер, а лицата им ще бъдат показвани чрез записи в официалния сайт на Общината, съобщи БНР. Всяка година общинското ръководство в Златоград засажда по 100-200 дръвчета на входа на града от Смолян, но заради вандалските набези ги пресаждат вече трета година, каза кметът Мирослав Янчев:

Няма да се откажа и за четвърта, и за пета, докато не се хванат всички дръвчета и докато не проумеят хората, които имат наклонности към чупенето, че трябва да се пази.

Хората, участвали в засаждането на дръвчетата и цветята, за да е по-зелен и по-красив градът, са готови да дават дежурства, за да заловят нарушителите:

Като мои деца ги гледам, поливал съм десетина – 15, от моята вода тук, пускам помпата. Съгасен съм да давам дежурства за опазване на тия дръвчета, като градски патрул. Ядосаха ме и болно ми е, това е нашият град, ние трябва да го опазваме.

Вече има двама наказани вандали, допълни кметът Мирослав Янчев:

Хубавото е, че и двамата са заловени и са възстановили щетите, по три.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура