Недялко Славов: Успяхме да преодолеем дистанцията между нашите два региона и нашите два народа

12 May, 2016

4На тържество в сесийната зала на община Смолян, кметът Николай Мелемов официално връчи звания „Почетен гражданин на Смолян” на префекта на Източна Македония и Тракия Георгиос Павлидис и председателя на Българо-гръцкото дружество за приятелство Георги Чилингиров.Областният управител на област Смолян Недялко Славов приветства кмета на община Смолян Николай Мелемов, председателя на Общинския съвет Славка Каменова, общинските съветници, гостите и почетните граждани Георгиос Павлидис и Георги Чилингиров: „Днес удостояваме с най-високото звание на община Смолян две личности за техния значим принос в развитието на българо-гръцките взаимоотношения в дух на разбирателство, добросъседство и взаимен интерес. Имам удоволствието да познавам г-н Павлидис от 2009 година. Заедно работихме по отварянето на пункта при Златоград. Той беше човекът, който реализира отсечката от гръцка страна. Още тогава подкрепяхме твърдението, че взаимоотношенията между България и Гърция имат сериозен потенциал за развитие. И въпреки, че понесохме много удари и неприятности, той нито за миг не се разколеба. Имам щастието да си сътруднича с него и сега, когато активно работим за отварянето на пункта „Рудозем-Ксанти”, което е голямата ни мечта и на двама ни. Г-н Павлидис има ключова роля, за да върви този процес безпрепятствено, дори финансира част от отсечките от собствения си бюджет, за което искам, пред Вас, най-искрено да му благодаря! Благодаря му за взаимното сътрудничество, реализираните съвместни идеи и други проекти, за множеството инициативи и събития, които двата региона реализираха заедно!

5Именно с тези действия успяхме да преодолеем дистанцията между нашите два региона и нашите два народа.”, след което Славов поздрави префекта на Източна Македония и Тракия Георгиос Павлидис и му подари икона на Свети Георги Победоносец с пожелания за здраве и да продължава ползотворното им сътрудничеството и занапред в същия дух на разбирателство.За председателя на Българо-гръцкото дружество за приятелство областният управител каза: „Г-н Чилингиров посвети по-голямата част от своя живот за развитието на добросъседските отношения между България и Гърция, превърна в лична кауза отварянето на двата региона един към друг. Многократно съм се възхищавал на енергията, аналитичността и ентусиазма в неговите усилия да вървим в една посока с нашите съседи. За усилията му, за дипломацията му могат да му завидят и най-добрите дипломати. Истинско богатство за нашия регион е наличието на личност, като него.

6 Благодаря за подкрепата, съветите, сигурен съм, че с бързи крачки ще вървим напред!”, Славов подари картина на Георги Чилингиров, като го поздрави и му благодари отново.

След тържествената сесия за връчване на званията „Почетен гражданин на Смолян” се проведе работна среща, в която участваха областният управител Недялко Славов, заместник-областният управител Андриян Петров, кметът на община Смолян Николай Мелемов, председателят на Българо-гръцкото дружество за приятелство Георги Чилингиров, префектът на Източна Македония и Тракия Георгиос Павлидис, заместникът му г-н Америдис и членове от екипа му. Обсъдиха се и други теми, свързани с взаимодействието между двата региона и съвместни проекти, по които се кандидатства в момента и за вбъдеще.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура