Да помогнем на родопския славей Златина Узунова!

14 Jun, 2024

Родопският славей, както е позната Златина Узунова, популярен български обичан глас, има нужда от нашата помощ. Това каза в ефира на БНР Адриан Петров – художествен ръководител на Фолклорен ансамбъл Родопа.

Златина Узунова е диагностицирана с онкологично заболяване и е на лечение в клиника в град Панагюрище.

Със зов за помощ и съпричастност колегите на Златина Узунова от фолклорен ансамбъл Родопа организират благотворителен концерт, средствата от който ще бъдат дарени за лечението на именитата певица.

Концертът е на 19 юни (сряда) от 19:00 часа в голямата зала на Родопския драматичен театър „Николай Хайтов“ в Смолян.

Участие в концерта ще вземат Ансамбъл Родопа, 101 Каба гайди, ТФ Зареница, Октет Кенов, ДЮТЦ Орфей, Гайдарска формация Апостол Кисьов и със специалното участие на Иванка Шекерова.

Входът за концерта е 10 лева. Организаторите се надяват залата да бъде напълно изпълнена в помощ и подкрепа на голямата народна певица.

Златина Узунова е родена в родопското село Ерма река. Целия си живот е отдала на родопската песен. Тя минава през детско-юношеския фолклорен ансамбъл в града. След това известно време пее в Дома на народната армия и пристига в ансамбъл „Родопа“ в края на 80-те години на миналия век. Оттогава досега е неизменен член на този ансамбъл като солистка.

Освен това тя е популярна и като солов изпълнител заедно с оркестъра 101 каба гайди, а също така е и един от големите български гласове в прекрасния вокален състав, който разнася славата на България – Мистериите на българските гласове. Златина Узунова има емблематични песни като „Лисни са, горо“.

За тези, които не могат да присъстват и искат да помогнат, публикуваме банковата сметка на Златина Росенова Узунова:

ЦКБ АД Клон Смолян
IBAN: BG 88 CECB 9790 10G9 2516 01
BIC: CECBBGSF

 

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура