Величие печели депутат от Смолянска област в парламента

11 Jun, 2024

Сензацията на парламентарните избори партия “Величие” ще има свой депутат от Смолянска област в лицето на Кристиан Карабельов от Девин заради разпределението на мандатите по метода Хеър-Ниймайер.

Така ДПС ще има двама депутати, ГЕРБ-СДС един и Величие един. Очаква се това да бъдат Хайри Садъков и Николай Юруков от ДПС, д-р Красимир Събев от ГЕРБ и Кристиан Карабельов от Величие.

При това положение Михал Камбарев от ПП-ДБ и Емил Хумчев от БСП няма да получат депутатско място в новия парламент.

„За съжаление НЕ СЪМ избран за народен представител от Област Смолян! ДПС с 11,702 гласа получават 2 депутатски места, ГЕРБ-СДС с 10,360 гласа получава 1 депутатско място и Величие с 903 гласа получава 1 депутатско място.

Получил съм подкрепата на 2,177 души с преференция – на вас ви дължа едно огромно благодаря! Огорчен съм, че няма да мога да ви представлявам в парламента, но в лицето на д-р Красимир Събев без съмнение ще срещнете отзивчивост”, сподели Тодор Батков-син след излизането на официалните резултати.

По време на предизборната кампания изминах над 10,000 км, посетих над 100 населени места (повечето по няколко пъти), срещнах се и разговарях с хиляди хора. Споделихте с мен радости, тъга, надежди и страхове. Обсъждахме проблемите, пред които е изправена областта и аз предложих конкретни решения. За неуспеха мога да обвиня избирателната система, която е очевидно безумна. Но търся вината първо в себе си – може би не съм бил достатъчно убедителен, достатъчно активен и достатъчно близо до хората, коментира Батков.

Тодор Батков-син заяви: От сърце се надявам нещата в Родопите да започнат да се променят към по-добро. Надявам се да се инвестира в инфраструктура, да се създават нови и добре платени работни места, да се обърне повече внимание на образованието и културата. Само така ще се повиши жизнения стандарт, младите няма да бягат, а бабите и дядовците ни ще имат достойни старини!

 

Снимка: БГНЕС

 

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура