В Мадан планират изграждане на модерен стадион

10 Jun, 2024

Община Мадан планира обновяване на стадиона в квартал Батанци, като идеята е около игрището да бъде обособена зона за бягане, да се изградят тенис кортове и цялостен ремонт на трибуните, обяви кметът на Мадан.

През последните 12 години Мадан и всички населени места в общината се превърнаха в образец на развитие за голяма част от общините в България, сподели кметът инж. Фахри Молайсенов.

Убеден съм, че общината ще продължи да служи за пример, защото тепърва предстоят да се случат още много, важни неща за нейното развитие, подчерта кметът на Мадан.

Целта, която гоним е повишаване стандарта на живот на хората. Освен в добро място за живеене, Мадан да бъде и място, където хората да имат работа и да получават добри възнаграждения, чрез създаване на нови работни места и привличане на инвеститори. По този начин да спрем обезлюдяването и да запазим младите хора в общината, посочи инж. Молайсенов.

Проектираме модерен подземен 3-етажен паркинг в централната част на града чрез изграждането, на който проблема с паркирането в града ще бъде изцяло решен, отбеляза маданският кмет и допълни, че се планира и цялостно преобразяване на площада пред сградата на „Горубсо- Мадан“.

Градоначалникът е категоричен: Ще продължим да надграждаме и развиваме Минния туризъм, с който общината ни стана известна, като Кристалното сърце на Родопите и се утвърждава като желана туристическа дестинация.

Ще търсим финансиране за развитие на проекта с термална вода, открита в находище м. Яновска. Вода, която е без аналог в България и със сериозен потенциал за инвестиции. Като вече получихме и сертификат и балнеологична оценка от Министерството на здравеопазването, заяви още кметът на Мадан.

Няма да спрем и с ремонтите и рехабилитациите на улици и пътища на територията на цялата община. Предстои и разрешаване на дългогодишен проблем в няколко населени места, а имено изграждане на системи за водоснабдяване, каза Фахри Молайсенов.

Ще продължим да кандидатстване по мерки и програми за осигуряване на младежка и временна заетост. Ще кандидатстваме и по всички мерки и програми, обхващащи обслужване и грижа за уязвимите хора в общината. Усилията ни ще продължат и в предоставяне качествени услуги по здравеопазването, социалното подпомагане и културата, очаква се да разкрием нов социален център. сподели кметът на Мадан.

В спортната инфраструктура, наред с всички зони за отдих и спорт, които изградихме досега, имаме проектна готовност и за обновяване на стадиона в кв. Батанци. Идеята е около игрището да бъде обособена зона за бягане, да се изградят тенис кортове и цялостен ремонт на трибуните, обяви кметът на Мадан.

В здравеопазването – няма да спрем и да търсим и привличаме нови лекари и здравни специалисти, допълни още кметът на родопския град.

 

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура