Организират благотворителен футболен турнир в подкрепа на Мариян Давидов

06 Jun, 2024

Група младежи със съдействието на кмета Николай Мелемов организират благотворителен футболен турнир за събиране на средства за лечението на Мариян Давидов. Трима представители от тях Стефан Стоев, Росен Кордов и Мартин Димитров проведоха среща с градоначалника, за да обсъдят подробностите около организацията на благотворителния турнир. Мелемов подкрепи благородното им начинание и посочи, че Община Смолян ще се включи в инициативата.

Събитието ще се проведе на игрищата до Стария стадион в Смолян. Ще бъдат поставени кутии за дарения от публиката. Футболният турнир ще бъде открит на 15 юни /събота/ от 10.00 часа на малкото игрище и ще продължи и на 16 юни.

Водещ ще бъде примата на лакърдиите Веселина Бабаджанкова. Възрастовите групи са без ограничения. Брой играчи в отбор 5+1. Времетраене на мач: 2*15 минути, а таксата за участие е 20.00 лв. на играч.

За инициативата е информиран и е получено съгласие от Иво Давидов, който е баща на Мариян. Всички събрани средства ще бъдат предадени на близките на момчето.

Всеки е добре дошъл, независимо дали ще участва в турнира.

„Заедно можем да направим добро, разчитаме на вас Време е да се обединим в подкрепа на нашия млад съгражданин и приятел МАРИЯН!“, призовават инициаторите на благотворителния футболен турнир.

Мариян Ивов Давидов е с диагноза левкимия, която за момента е овладяна, но за огромно съжаление са настъпили сериозни усложнения. Предприето е лечение в чужбина, за което са необходими средства, непосилни за семейството.

Спешен зов за помощ! Помогнете на Мариян от Смолян да живее!

Мариян е на 17 години от град Смолян. Януари месец тази година (2024) е диагностициран с остра лимфобластна левкемия.

След проведени няколко курса химиотерапия, заболяването е овладяно (настъпва ремисия). Но настъпват и усложнения-Ешерихия коли сепсис в лява поплитеялна ямка. Извършена е хирургична интервенция и положението е овладяно.

При извършване на лумбална пункция, се установява бактериален менингит (мозъчен абцес). В момента лекарите лекуват инвазивната церебрална аспергилоза (гъбична инфекция), но не успяват успешно да овладеят състоянието му и то е изключително тежко.

Мариян се нуждае от финансова подкрепа, за да продължи лечението си в чужбина. Моля, ПОМОГНЕТЕ!!!

Подкрепете Мариян с дарение с карта, PayPal, ApplePay, GooglePay, Revolut или по IBAN сметка:

https://pavelandreev.bg/campaign/jivot-za-mariyan

Банка: Алианц Банк България

IBAN: BG79BUIN95611000739745

BIC: BUINBGSF

Получател: Фондация Павел Андреев

Основание: Дарение за Мариян Ивов Давидов

Алианц Банк България” АД е официалният банков партньор на Фондация “Павел Андреев”. При дарение на каса в клон на банката НЕ ДЪЛЖИТЕ транзакционна такса.

Включете се в онлайн базара на платформата:

https://www.facebook.com/groups/pavelandreevbggroup/?ref=share

Разгледайте и Фонда за лечение на деца в чужбина:

https://pavelandreev.bg/subscription

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура