Тодор Батков-син: Хаосът в земеделието и горите трябва спешно да бъде овладян

25 May, 2024

ПП-ДБ дойдоха на власт с големи обещания да правят промени в полза на хората, но ползите се оказаха само за техните джобове. Този неокомунизъм, който наложиха ПП-ДБ, трябва да спре, а хаосът в земеделието трябва спешно да бъде овладян.

Това каза Тодор Батков-син на среща със земеделски производители и представители на горския сектор, която се проведе в Планетариума в Смолян.

В нея се включиха още бившият министър на земеделието и храните Десислава Танева, бившият зам. министър на земеделието и храните Георги Костов и кандидати от листата на ГЕРБ-СДС в Смолянския избирателен регион.

Тодор Батков-син, който е с преференция 102 в листата с номер 22, поясни, че неговият фокус ще бъдат малките и средни земеделски стопани и пое конкретни ангажименти пред тях.

Той каза, че е недопустимо да не са задвижени все още програмите в подкрепа на земеделците, вкл. Програмата за селските райони.

„Трябва да спре буквалното ограбване и натиска на големите търговски вериги върху малките земеделски производители“, каза още Тодор Батков-син.

Той се ангажира да работи за създаване на адекватно законодателство за стопанисване на горите, за драстично намаляване на административната тежест, която задушава малкия и среден земеделски производител, както и за стартирането на програми с европейско финансиране на автоматизация и дигитализация за фермерите, за да се увеличават добивите и конкурентоспособността им.

Откакто производството на тютюн не е основният поминък в Родопите, районът страда от липсата на изявен такъв. В момента той се изчерпва с отглеждане на картофи, бране на билки и гъби.

А природните дадености според кандидата за депутат от гражданската квота на ГЕРБ- СДС Тодор Батков-син позволяват районът да се разгърне в пчеларството.

За целта той е готов на законодателни инициативи в следващото НС с цел да се прецизира нормативната уредба в сферата, да се вземат мерки за ограничаване на употребата на пестициди, които застрашават качеството на меда и здравето на пчелите, както и да се направят данъчни облекчения върху доходите от пчеларство.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

 

 

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура