ГЕРБ дариха книги на Регионалната библиотека в Смолян по повод 24 май

23 May, 2024

Кандидатът за народен представител д-р Красимир Събев и дамите от структурата на ГЕРБ спомогнаха за обогатяването на фонда на библиотеката в Смолян.

Повод за този жест е настъпването на 24-ти май– Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Сред дарените 54 книги са заглавията „Хвърчило към рая“ на д-р Неделя Щонова, „Аз преборих рака и ти можеш“ на Галя Илиева, скандинавски криминални романи, съвременни трилъри, художествена литература.

Дарението бе прието от Емилия Коджебашева – служител на регионална библиотека “Николай Вранчев”. Тя благодари от все сърце на дамите за щедрия жест и призова хората да обърнат лице към българската духовност и култура.

Председателят на областната структура на ЖЕНИ ГЕРБ Софка Иванова поднесе закупените от тях книги и поздрави екипа на библиотеката.

Те споделиха мнението си, че 24  май винаги е повод хората да бъдат насърчавани да откриват удоволствието от четенето.

„Който веднъж се е докоснал до вълшебния свят на книгата, няма как да не остане в негов плен. Надявам се много смолянчани да се възползват от събраните четива в нашата библиотека”, каза д-р Събев.

КУПУВАНЕТО ПРОДАВАНЕТ НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура