Предлагат Мугла да бъде домакин на заседание на Общинския съвет

22 May, 2024

Общинският съветник от ПП-ДБ Ивайло Турналиев внесе в Общинския съвет в Смолян предложение за провеждане на изнесено заседания на местния парламент в село Мугла през август.

Идеята на Турналиев е в бъдеще да се проведат серия от изнесени заседания в редица смолянски села, за да се обърне внимание на селата и хората, които живеят там и по този начин да не се чувстват изолирани.

Според общинския съветник така ще се коментират проблемите на селата по-задълбочено. Като за начало той предлага първото изнесено заседание да се състои през август в село Мугла.

„Едва ли има друго населено място, за което в по-силна степен да се отнасят описани трудности пред селата в общината.

От години основният път до селото е непроходим и жителите му стигат до град Смолян през изключително дълъг обход, километри от които въобще не са асфалтирани.

В действителност селото е изолирано от всякакъв икономически и социален контакт“, посочва в мотивите си младият общинар.

Въпреки изключително негативните предпоставки, в Мугла все още има искрици живот. Не многото останали жители поддържат жива читалищната дейност, налице са усилия за развитие на туризма, организират се фестивали, посрещат и изпращат по-младите си родственици през летните месеци и празничните периоди, споделя Турналиев.

Ето защо намирам за удачно да бъде направен жест на подкрепа от страна на Общинския съвет като се проведе изнесено заседание именно в село Мугла, подчертава Ивайло Турналиев.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура