Д-р Събев към треньорите в Смолян: Всячески ще пазя интересите ви

22 May, 2024

Благодаря на вас, спортистите, че се грижите за нашите деца да живеят здравословно. Преди години трудът беше водещото, на което ни учеха, но в днешно време спортът е единственият начин да се отделят децата от телефоните и компютрите. Заставам с целия си авторите пред вас, за да заявя, че всячески ще пазя интересите ви.

Това заяви водачът в листата на ГЕРБ-СДС д-р Красимир Събев на среща с треньори от различни дисциплини и представители на спортни клубове в Смолян.

По време на срещата стана ясно, че в областния град вече има площадка за кросфит до стадиона, одобрен е проект за изграждане на покрито футболно игрище, което също ще е наблизо.

На стадиона в Райково ще се прави поливна система, цялостен ремонт на съблекалните и на базата сгради към него, с идеята да се направят и стаи за настаняване за гостуващи футболисти. На спортната зала и на басейна ще се монтират фотоволтаици.

В две училища – Седмо и Четвърто в Смолян, ще се изградят физкултурни салони. Предстои да се направи ски писта и ледена пързалка като атракцион. Увеличава се видеонаблюдението и осветлението на спортните обекти.

Всички тези проекти са обезпечени със съдействието и на д-р Събев.

Той отбеляза, че в продължение на 12 години трите институции – община, област и правителство, са работили в една посока и затова са свършени толкова много неща.

„За проектите, които община Смолян подготви, съм направил всичко възможно да се случат“, каза водачът в листата.

Според него свършеното е видно – обновен стадион в Смолян, закрит плувен басейн, спортна зала, многофункционална спортна площадка, пъмп трак, постоянно игрище за плажен волейбол и много други.

„Животът спря преди три години. Аз не виждам нищо, което да е направила държавата за областта – пропаднали шкарпи, дупки по пътищата и никой не го е грижа. Ако продължим да се въртим в тази спирала от избори в избори, няма да излезем от омагьосания кръг“, посочи д-р Събев.

Според него изходът е масирана подкрепа за ГЕРБ, тя да бъде отново управляваща и да продължи подкрепата за спорта, защото за всеки родител е важно детето му да е на стадиона или в спортната зала, вместо на телефона.

„Има чуваемост от моя страна, може да не съм спортист, но откликвам на всички проблеми. Лекарите сме така устроени, че считаме всеки проблем за значим и винаги сме готови да помогнем“, допълни той.

„В БФС като част от УЕФА и УЕФА част от ФИФА има програми за детски футбол. Може да се наблегне на това, че Смолян е с история и традиции в спорта, в същото време е по-отделена зона – чисто географски като планински регион. Футболният съюз може да насочи пропорционално средства за детско-юношески футбол тук. Това е нашият аргумент и той е достатъчно силен. В крайна сметка е важно да ангажираме децата в училище и в спорта, защото знаем какво става, когато имат прекалено много свободно време. Затова съм готов да съдействам лично по темата футбол, не обиждам другите видове спорт, просто с този спорт съм най-запознат“, посочи кандидатът за депутат Тодор Батков-син.

Кандидатът за народен представител Андриян Петров каза, че по времето на ГЕРБ са изградени уникални спортни обекти в цялата област, а образованието, туризмът, културата и спортът са фундаментите за избора на младите хора да останат в родните им места.

По думите му много е важно общинската и държавната власт да са в една посока. „Ето, виждате, че три години нашият регион не е в полезрението на държавата и нищо няма наяве. Затова помолете, убедете всички ваши приятели и познати да гласуват и да подкрепят ГЕРБ с №22!“, призова Петров.

Участници в срещата отбелязаха, че спортната инфраструктура е прекрасна, но финансирането е проблем. Част от тях изразиха особено мнение относно забраната за рекламиране на хазарт, защото този приход засега се оказва безалтернативен.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура