Тодор Батков-син, ГЕРБ: Музеите на Момчиловци заслужават държавна подкрепа

19 May, 2024

Ако бъда избран за народен представител, ще настоявам Културно-историческият музей на Момчиловци да бъде подкрепен от Министерството на културата.

Аз за пръв път виждам музей в толкова малко населено място и той заслужава държавна подкрепа.

Също така Музеят на илюзиите, реализиран благодарение на бате Ненчо, който е от Момчиловци. Идеята е страхотна, защото той ще привлече младежи и деца с техните родители, които, като дойдат да видят Музея на илюзиите, ще влязат и в Културно-историческия музей, опознавайки етноса, културата и бита на местното население, заяви кандидатът за депутат от ГЕРБ-СДС Тодор Батков-син.

Tой беше гост на празника на селото, което отбелязва 60-годишнината на музея и 120 години от рождението на гайдаря Лазар Каневски.

Той благодари на настоятелството на музея и на всички, свързани с това добро дело, защото без техните усилия младото поколение едва ли щяхме да знаем за безценните находки, които ги има в Момчиловци, а следващото поколение със сигурност нямаше да знае.

„Аз приех поканата да бъда кандидат за народен представител, защото ми тежи, като дойда на гости и семейни събирания, да виждам, че нещата не само че не се развиват в правилната посока, а дори и деградират. Няма работни места, младите хора не виждат перспективи и затова тръгват по гурбет в големите градове на страната и в чужбина“, посочи той.

Според Батков ролята на народния представител не е само да представлява волята на народа в парламента по време на гласувания, а и да бъде пряка връзка между кмета на населеното място, общинския кмет, областната управа с държавните органи и институции – министерства, агенции и т. н.

„В днешно време животът е толкова динамичен, че без да поискаш, без да си настоятелен, държавата няма да ти даде, просто ще си забравен. В тази връзка лично мой ангажимент за Момчиловци е да съм сигурен, че водният цикъл, който ще започне след 10 дни, ще бъде завършен качествено и в срок.

Също така, че има жизнено важна нужда да се довърши пътната отсечка между Момчиловци и Лъки, в частта й към община Смолян. Това е още един маршрут, който е важен за жителите и гостите на Момчиловци“, допълни Батков.

Той помоли местните жители за подкрепа, но дори в случай, че не я получи, ги призова да гласуват.

„Основата на демокрацията е гласуването и всеки трябва да го направи със своята свободна воля“, подчерта кандидат-депутатът.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура