Родопа с равенство 1:1 срещу Сливен у дома

15 Apr, 2024

Родопа спечели само точка от домакинския си мач срещу Сливен, завършвайки при резултат 1:1.

Головете са дело на Даниел Кутев за домакините в 44-та минута и на Петър Принджев в 85-та минута за тима от Сливен.

Най-спорното положение в срещата бе отменения гол с глава на Михаел Кисьов в 50-та минута, след като страничният рефер Симеон Сталев вдигна флага, а Рюстем Карагарен отмени попадението.

Двубоят стартира с домакински натиск, като в рамките на няколко минути момчетата водени от Данаил Бачков имаха шанс да открият резултата, но за съжаление Борислав Семетски, Теодор Стефанов и Михаел Кисьов нямаха късмета пред гола. Първото положение за “Сливен” бе едва в 30-та минута.

Последва добро положение и пред Радостин Самуилов, но до гол не се стигна. Такъв обаче реализира Даниел Кутев с далечен удар, като първо топката срещна напречната греда, но след рикошет топката влезе в мрежата на Димитър Милев.

Второто полувреме гостите се опитаха да вземат инициативата и да притиснат противника. В 59-та минута се стигна до най-спорното положение в срещата, когато Сталев отсъди засада и не бе зачетен гол с глава на Михаел Кисьов, който засече топката след изпълнение на фал.

Двубоят продължи, като тимът на Александър Балездров имаха две положения, които пропуснаха, но при третото капитана на Сливен Петър Принджев наказа грешка на Родопа и вкара с глава за 1:1, след центриране от дясно на Тодор Малинов.

“Трябваше да вкараме втори гол и да затвори мача. При наша грешка, гостите успяха да изравнят”, коментира след срещата старши треньора на Родопа Данаил Бачков

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура