Възстановиха киносалона в родопското село Малка Арда чрез дарения

12 Apr, 2024

Дарителска кампания възстанови киносалона в Малка Арда, сподели кметът на родопското село Митко Шехов.

Залата за прожекции и концерти в местното читалище е спасена от разрухата благодарение на доброволческа инициатива с участието на дарители от цялата страна и българи от Швейцария, Франция, САЩ, Холандия и др.

Кампанията е дело на много млади хора, които доказаха, че обединените каузи са успешни, посочи Митко Шехов.

Ремонтът е почти завършен, като залата е напълно преобразена с нов под, сменени столове, спрени са течове от покрива, направена е изцяло нова мазилка, обясниха от кметството.

Дарителската акция е по инициатива на Кристина Патева, привличайки и други млади хора, свързани фамилно с Малка Арда.

Над 60 са дарителите от страната и чужбина, изпратили парични суми, около 20 души предоставиха строителни материали и десетки се включиха с доброволен труд, отбеляза Кристина Патева.

Според нея добрият пример със спасяването на залата в Малка Арда е заразителен и вече се обаждат хора от различни краища на страната, заели се да възстановяват църкви, училищни и читалищни сгради. Доброволческата дейност все повече се развива, посочи Патева.

След ремонта инициаторите планират да съживят културния календар в Малка Арда и да разгърнат нови дейности в читалището, създавайки детски творчески работилници, сбирка на местните самодейци.

 

Снимка: Кристина Патева

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура