Известеният лекар Златимир Коларов гостува в Смолян за Деня на здравето

03 Apr, 2024

По покана на Регионалната здравна инспекция на 5 април в Смолян пристига проф. д-р Златимир Коларов, ревматолог, почетен председател на Българското медицинско дружество по остеопороза и остеоартроза, и признат писател и сценарист.

Срещата с него ще се проведе в кино-залата на Планетариума от 17:30 ч. и е по повод 7 април, Световния ден на здравето и професионален празник на работещите в сферата на здравеопазването.

Проф. Коларов ще представи филма „Цената на дълголетието“ заедно с режисьора доц. Валентина Фиданова-Коларова, негова творческа и семейна „половинка“.

Филмът е научно-популярен и засяга темата за остеоартрозата, или болестта на „шиповете“, и по художествен и увлекателен начин дава информация за цената, която плащаме, за да живеем дълго – старостта и неизменните тъканни и психични промени.

В дискусията след прожекцията артистичният професор ще запознае смолянчани с последния си роман „По тънката повърхност на леда“ (2023 г.), книга, посветена на жените, с които животът го е срещнал отблизо.

 

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура