Марин Захариев: Членството ни в НАТО и ЕС показа, че България е модерна държава

29 Mar, 2024

Влизането на Българя в НАТО и ЕС показа, че България е една модерна държава, която гледа към евроатлантическата интеграция.

В сегашните години на кризи смятам, че сигурността, която усещат нашите граждани е много важна.

Това каза по време на откриването на Виртуалната изложба „75 години НАТО и 20 години България в НАТО“, на БТА зам.-кметът Марин Захариев.

Той поздрави Българската телеграфна агенция за прекрасната организация, която показва в различни формати това събитие

Захариев посочи още, че нашите военнослужещи са достойни и не са с по -слаба подготовка от тези в Европа. По думите му трябва да предадем и на нашите деца тази история с членството в НАТО и ЕС, но като не забравяме и историята назад.

„Смятам, че ние сме се изградили като нация в различните трудности през годините, но решенията да бъдем част от силните отбори, да си партнираме и да сме предвидими партньори се оценява от Европа и от света“, каза в заключение Захариев.

Експозицията, посветена на 75-ата годишнина от създаването на Организацията на Северноатлантическия договор (НАТО) и 20 години от присъединяването на Република България към НАТО, разкрива в кадри и документи ключови исторически моменти, съхранени в архивния фонд на БТА.

В националните пресклубове на БТА извън София изложбата беше представена в дигитален вариант. Знакови фигури споделиха свои спомени по повод историческите годишнини.

Изложбата беше официално открита в националния пресклуб на Българската телеграфна агенция в София и в 35 национални пресклуба в страната и чужбина, сред които и в Смолян.

На събитието присъстваха още областният управител Захари Сираков, заместникът му Зарко Маринов и председателят на Общинския съвет Димитър Кацаров.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура