Родопа взе домакинска победа срещу Розова долина с 2:0

23 Mar, 2024

Родопа записа домакинска победа срещу Розова долина (Казанлък) с 2:0.

Головете за смолянчани са дело на Радослав Узунов в 29-та минута и Теодор Стефанов в 71- та минута.

Гостите нямаха нито един удар към рамката на вратата на Родопа, като и двата отбора завършиха двубоя с човек по-малко, след като главният рефер Рюстем Карагарен показа червени картони на Антон Белюков и Ивайло Димитров.

Двубоят започна с леко домакинско преимущество. Първото попадение падна след центриране на капитанът на зелено-белите Теодор Стефанов от корнер.

В тази ситуация най-съобразитен бе Радослав Узунов, който с глава заби топката в мрежата на Георги Христов. В 44-та минута, Родопа остана на терена с човек по-малко, след като Рюстем Карагарен показа директен червен картон на Антон Белюков.

През вторите 45-минути домакинският натиск продължи, като в първите секунди от подновяването на играта Михаел Кисьов удари напречната греда на тима от Казанлък с изстреляна от далеч топка.

Численото равенство на терена се възобнови в 62-та минута, когато Ивайло Димитров получи втори жълт и съответно червен картон.

При тази ситуация бе фаулиран Кисьов, който преди това излъга двама футболисти на Розова долина и излизаше на добра позиция срещу противниковата врата. В 71-та минута Теодор Стефанов оформи крайното 2:0.

Карагарен показа и общо 7 жълти картона, 5 за гостите и 2 за домакините.

“Заслужен успех. Абсолютно всички футболисти се себераздадоха на терена. Въпреки червения картон, момчетата останаха дисципирани и победихме”, коментира след мача старши треньорът на Родопа Данаил Бачков.

 

Снимка: Sportal.bg

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура