Село Елховец предизвиква интерес с живописен туристически маршрут

21 Feb, 2024

През изминалия уикенд група туристи поеха към село Елховец, като маршрутът на прехода беше Елховец-Поляна->Горово->Елево->Сърнино–>Поляна, съобщи Община Рудозем.

Първа спирка бе село Елховец за взимане на кафе и други напитки. Туристите, повечето от които посещаваха Елховец бяха очаровани от мащабите на селото, инфраструктурата и от красивата долина на река Елховска.

След това групата потегли към село Поляна. Близо 30 души се радваха на красотите в района, където останаха впечатлени от величествените красоти на Родопа планина.

След близо 4-5 часов преход, поеха и към една от най- дългите Екопътеки, по която се върнаха обратно в село Поляна, а именно най-дългият на Балканите Трансграничен Пешеходен Екомаршрут Хвойна – Смолян – Арда – проход Елидже, който е създаден през 2008 г. с общите усилия на неправителствения сектор, местната власт и бизнеса в общините Чепеларе, Смолян, Рудозем и Ксанти, както и с финансовата подкрепа на програма ФАР-Трансгранично сътрудничество.

По трасето, дълго почти 200 км, само на българска територия са разположени 13 природни красоти: резервати, защитени местности и природни забележителности. Целият маршрут се изминава за 12 дни.

Събитието се организира от Клуб по Пешеходен Туризъм Смолян.

Всеки, който желае да участва в бъдещи преходи на клуба, може да го направи, като се свърже на телефон: 0893222520

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура