Родопа отпадна от Купата на Аматьорската лига

21 Feb, 2024

Родопа (Смолян) отпадна от надпреварата за Купата на Аматьорска лига, след домакинска загуба от Атлетик (Куклен) с 0:1.

Единственият гол в срещата бе дело на Борислав Хаджиев в 38-та минута.

Двубоят започна силно за домакините, които успяха да изработят няколко чисти голови ситуации, но до попадение не се стигна.

В 35-та минута Христо Ковачев остана сам срещу противниковият вратар, след добро подаване на капитана на “зелено-белите” Теодор Стефанов, но за съжаление не успя да вкара топката в мрежата на Белослав Димитров.

Само три минути по-късно Атлетик поведе в резултата. До гол се стигна след непряк свободен удар, изпълнен от Мирослав Манев и удар с глава на Борислав Хаджиев. Последваха още пропуски на домакините.

Вторите 45-минути отново Родопа се опитваше да стигне до гол, но попадение нямаше.

“Мач, в който доминирахме, но изпуснахме положенията си. Загубихме незаслужено. Победиха ни само с едно статично положение”, коментира след срещата старши треньорът на Родопа Данаил Бачков.

За тима от Смолян дебют направи вратарят Алекс Василев, като титуляр, но място получи и завърналият се в тима Димитър Богутев.

Припомняме ви, че за Родопа участие в мача не успяха да вземат наказаните Даниел Кутев, Михаел Кисьов, Владимир Драмалиев и Валентин Овчаров, както и възстановяващият се от контузия Антон Белюков.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура