Зимен олимпийски ден в Чепеларе подари на децата много игри и забавления

09 Feb, 2024

Община Чепеларе традиционно организира спортен празник в чест на Екатерина Дафовска, за да се отбележи и помни единственият златен олимпийски медал по биатлон, който тя донесе за България от Зимна Олимпиада в Нагано 1998 г.

Тази година се навършват 26 години от спечелването на медала от чепеларската биатлонистка и това бе отбелязано с много игри и състезания за втора поредна година във възобновения детски зимен парк “Дьортевото” в град Чепеларе.

Програмата започна с приветствия от кметът на община Чепеларе Боран Хаджиев и олимпийската шампионка по биатлон Екатерина.

Водещ на събитието бе Борислав Киряков – легенда на Чепеларе в ски алпийски дисциплини и настоящ треньор.

С много настроение и хъс се проведиха забавните състезания по дърпане с гуми и дърпане с въже за ученици от 1-ви до 7-ми клас.

Имаше и състезание по спускане с шейни тип „лопатка“ за ученици от 1-ви до 4-ти клас.

Най- малките бяха зарадвани с разнообразни щафетни игри. Община Чепеларе и спонсорите бяха осигурили топъл билков чай, кифлички и води за състезатели и гости.

В забавните състезания се включиха и много гости на града – няколко класа от гр. Бургас, състезатели от гр. Пловдив и др.

Всички участници получиха медали, дипломи, и множество други награди.

СК „Рожен Чепеларе – 2016“ с Председател Екатерина Дафовска демонстрираха стрелба с лазерна пушка.

Състезанията по ски и сноуборд (слалом) за момичета и момчета в различни възрастови групи преминаха също с много хъс сред младите надежди – състезателите от отборите по ски и сноуборд на Чепеларе.

Стартът даваше лично сноубордист номер 1 на България Радослав Янков.

Класиралите се в състезанията бяха наградени от кметът на Община Чепеларе Боран Хаджиев, олимпийската шампионка по биатлон, в чиято чест е празника Екатерина Дафовска, носителят на Световна купа по сноуборд Радослав Янков, треньорът по ски и почетен гражданин на Чепеларе Георги Милушев, треньорът и почетен гражданин на Чепеларе Васил Милчев и заместник-кметът на Община Чепеларе инж. Стоян Кузмов.

Предстои празника да продължи от 17.00 часа с възраждане на традицията от 2003 година „Хвани кашкавалената питка“- пита с кашкавал ще бъде спусната по склона и който я хване я печели. Снежното олимпийско парти в Чепеларе ще продължи с гост DJ Damyanov, настроение, скара и греяно вино в Детски снежен парк „Дьортевото“.

Участие в ЗИМЕН ОЛИМПИЙСКИ ДЕН 2024 взеха ЦПЛР Общински Детски Комплекс гр. Чепеларе, ученици от училищата в гр. Чепеларе и с. Павелско, Детски градини, СК „ РОЖЕН ЧЕПЕЛАРЕ-2016“, СК“ АМЕР СПОРТС“ Amer Sports Snowboard Team, жители и гости на града.

Присъстваха треньорите Васил Милчев (сноуборд), Димитър Мандов (ски) и Ангел Йосифов (ски), Венцислав Александров (биатлон), Савко Хаджиев (биатлон) и др.

В тазгодишния спортен празник в чест на Екатерина Дафовска, организиран от Община Чепеларе, съ-организатори и спонсори бяха „Пампорово“ АД, Сдружението на хотели, ресторантьори и търговци (СХРТ) в гр.Чепеларе и Български Олимпийски Комитет, за което Ръководството на Община Чепеларе изказва искрена благодарност.

Снежният парк функционира безплатно за децата, гостите и жителите на Чепеларе.

Хубавите емоции, време и условия на пистите, както и в хотелите и къщите за гости в община Чепеларе са гарантирани.

 

Снимки: Община Чепеларе

 

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура