Момчиловци ще има нов водопровод и реновирани тротоари

05 Feb, 2024

Тази година ще бъде строителна за Момчиловци, обяви кметицата на смолянското село Сийка Суркова.

Дълго чаканата реконструкция на вътрешната водопреносна мрежа в цялото село (освен в участъците и улиците, където смяната е факт) ще започне при подходящи метеорологични условия.

Финансирането е на стойност 5.6 млн. лв. от МРРБ към Община Смолян и е една сбъдната моя мечта след почти 3-годишен труд, посочи суркова.

Фирмата изпълнител готви график за строителните дейности по улици, съобразен с нуждите на жителите на селото. Провеждаме срещи и правим подготовка за изпълнението на мащабния проект, отбеляза кметицата на Момчиловци.

Преди старта на ремонтните дейности на всяка улица ще проведем събрания с жителите й, за да информираме за подробностите около строителството и всеки ще има възможност да зададе своите въпроси, добави Сийка Суркова.

Срокът за изпълнението на целия проект е 200 дни.

За сагата с финансирането на водопровода в Момчиловци няма да говоря. Достатъчно беше упражнението в риторика по време на изборите. Темата преплете доста интереси, които забавиха процеса, в крайна сметка, обаче, е важен крайният резултат, каза кметицата на родопското село.

Суркова благодари на Община Смолян и лично на кмета Николай Мелемов за положените усилия и превръщане на водоснабдяването на Момчиловци в приоритет на Общината. Тя изказа и благодарност на правителството за волята за решаването на проблема.

Добрите новини за инфраструктурата в Момчиловци не свършват до тук, подчерта Сийка Суркова.

При приемане на държавния бюджет на второ четене депутатите гласуваха 300 000 лв. за проектиране на основен ремонт на всички улици в селото, освен тези, на които сменихме водопровода и асфалтирахме цялостно в изминалите два мандата.

Така всяка една вътрешна улица ще има остойностен проект с всички елементи – асфалт, подпорни стени, бордюри, тротоари, парапети.

За осигуряването на така необходимите средства кметицата изказа искрена благодарност на народния представител Михал Камбарев, с чиято помощ финансирането е факт.

И последната добра новина, адресирана най- вече до живеещите на ул. “Бяло море” и “Момина вода” – в списъка за капиталовите разходи в бюджета на Община Смолян са заложени 400 000 лв. за ремонт на тротоари, отбеляза Суркова.

Предстои приемането на бюджета на предстоящо заседание на Общинския съвет на 9 февруари, допълни тя.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура