Снегът се завърна в Пампорово, курортът се готви за силен ски сезон

18 Nov, 2023

Снегът се завърна в Пампорово и натрупа около 10 см снежна покривка, като температурата в планинския курорт падна до -3 градуса.

Откриването на ски сезона и пускането в действие на лифтовете ще зависи от метеорологичните условия и възможността за заснежаване на пистите.

В продължение на работата на Пампорово за безупречност на ски зоната дори и при неблагоприятни условия, дружеството подсили няколко ключови участъци с оръдия и мощности за заснежаване.

При наличие на благоприятни условия за изкуствен сняг, Пампорово вече има готовност да подготви задоволителен брой ски писти само за 72 часа.

Първите за зимния сезон туристи в Пампорово се очакват в началото на декември, като 5-звездният хотел Перелик отваря врати от 1 декември, посрещайки фирмени партита и празнуващи студенти за 8 декември.

Родопският курорт се готви за силен зимен сезон, в който за първи път ще бъде домакин на Световната купа по сноуборд от календара на Международната ски и сноуборд федерация.

Всички промоционални оферти за лифт карти може да намерите на www.pamporovo.me.

Всички закупили лифт карта за ски зона Пампорово ще могат да ползват като бонус ски зоната на Чепеларе, когато последната е отворена.

От този зимен сезон Пампорово планира да осъществява превоз на туристи между к.к. Пампорово и ски зона Мечи чал и град Чепеларе срещу символична цена.

За радост на всички туристи, Пампорово АД ще стартира сезона с пускането в експлоатация на шестседалков лифт Малина – връх Снежанка с капацитет от 3000 човека на час.

Той представлява чисто ново съоръжение, което притежава най-модерната технология на задвижване (direct drive), значително намаление на шума, пътека за подреждане на пътниците с цел по-голяма запълняемост на седалките, което ще елиминира проблема с опашките дори и в най-натоварените дни от сезона.

Съоръжението ще позволи комфорт и бързина при качване на пътниците до връх Снежанка и е подходящо, както за начинаещите скиори, така и за опитните.

Туристите ще могат истински да се насладят на черните и червени северни писти в курорта, подсигурени с надеждна система за изкуствено заснежаване.

През този зимен сезон най-малките ще се радват на нов снежен парк за обучение на начинаещи деца на ски център Малина.

Новата зона ще се обслужва от аниматори по снежни спортове, които ще забавляват и обучават децата по групи, допълвайки работата на детската ски градина на Пампорово АД.

Децата ще ползват нова ски пътека, пързалка за спускане с туби, трасета с виражи и забавни препятствия.

С цел подобряване на услугите за своите гости, Пампорово АД придоби напълно автоматизирана машина, тип робот, за обработка на ски и сноуборд.

Машината притежава най-съвременната технология за обработка, шлайфане и обкантване.

Новият сервиз позволява ските и бордовете да бъдат заточвани и променяни индивидуално под различен ъгъл спрямо желанието на клиентите и съобразно предпочитанията им за каране.

Новата машина робот се намира в гардероба на Пампорово АД на ски център Малина.

 

 

 

 

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура