Пампорово може да подготви ски писти с изкуствен сняг само за 72 часа

15 Nov, 2023

Родопският курорт Пампорово се готви за силен зимен сезон, в който за първи път ще бъде домакин на Световната купа по сноуборд от календара на Международната ски и сноуборд федерация.

В продължение на работата на Пампорово за безупречност на ски зоната дори и при неблагоприятни условия, дружеството подсили няколко ключови участъци с оръдия и мощности за заснежаване.

При наличие на благоприятни условия за изкуствен сняг, Пампорово вече има готовност да подготви задоволителен брой ски писти само за 72 часа.

Всички закупили лифт карта за ски зона Пампорово ще могат да ползват като бонус ски зоната на Чепеларе, когато последната е отворена.

От този зимен сезон Пампорово планира да осъществява превоз на туристи между к.к. Пампорово и ски зона Мечи чал и град Чепеларе срещу символична цена.

Трансферите ще се осъществяват няколко пъти в деня, като се включват две нови спирки в самия град Чепеларе, с цел по-лесен достъп на туристите от хотелите в града до ски зона Мечи чал, Старата Автогара (ски център 1) и Малина (ски център 2) в к.к. Пампорово.

Промоция на лифт картите за любителите на планината и снежните спортове

До 15 ноември еднодневната лифт карта Select се запазва на цена 75 лева за възрастен, 59 лева за младежи до 17 години и 45 лева за деца до 12 години.

Добре познатите от миналата есен ски карти Select са без фиксирани дати за стартиране на ползването им, а клиентите сами избират кога да ги ползват в рамките на зимния сезон.

Активирането им става с първото преминаване, през който и да е турникет в ски зоната, в рамките на предстоящия зимен сезон и важат за последователни дни в зависимост от вида на картата.

В периода от 16 ноември до 10 декември еднодневната лифт карта влиза в продажба на цена 82 лева за възрастен, 65 лева за младежи до 17 години и 49 лева за деца до 12 години.

На същия принцип, в два промоционални периода, могат да се закупят и двата вида сезонни лифт карти – сезонна за делнични дни и сезонна без ограничения.

За първи път в предварителна продажба е и ски карта Неделя сутрин Select, която важи за ползване в ден неделя от 08:45 до 12:45 часа, без предварително фиксирана неделя.

Лифт картите могат да се закупят или презаредят през уеб магазина на webshop.pamporovo.me, а получаването им става през pick-up устройствата, картоматите или на касите в курорта.

Туристите в курорта ще се радват на модерен нов лифт

За радост на всички туристи, Пампорово АД ще стартира сезона с пускането в експлоатация на шестседалков лифт Малина – връх Снежанка с капацитет от 3000 човека на час.

Последният представлява чисто ново съоръжение, което притежава най-модерната технология на задвижване (direct drive), значително намаление на шума, пътека за подреждане на пътниците с цел по-голяма запълняемост на седалките, което ще елиминира проблема с опашките дори и в най-натоварените дни от сезона.

Съоръжението ще позволи комфорт и бързина при качване на пътниците до връх Снежанка и е подходящо, както за начинаещите скиори, така и за опитните.

Туристите ще могат истински да се насладят на черните и червени северни писти в курорта, подсигурени с надеждна система за изкуствено заснежаване.

Разширяване на системата за изкуствен сняг с максимално покритие на ски зоната

Пампорово продължава тенденцията да прави подобрения в ски зоната, за да гарантира постоянно снежно покритие през целия сезон.

Предвид изключително добре развитата инсталация за изкуствен сняг, чиято ефективност пролича през много от изминалите години и най-вече през миналогодишния сезон, Пампорово бе един от малкото курорти в Европа с осигурени условия за практикуване на зимни спортове през първия месец от началото на сезона.

В продължение на философията на Пампорово за безупречност на ски зоната дори и при неблагоприятни условия, дружеството идентифицира няколко ключови участъци, които бяха допълнително подсилени с оръдия и мощности за заснежаване.

При наличие на благоприятни условия за изкуствен сняг, Пампорово вече има готовност да подготви задоволителен брой ски писти само за 72 часа.

Снежен детски парк

През предстоящия зимен сезон най-малките ще се радват на нов снежен парк за обучение на начинаещи деца на ски център Малина.

Новата зона ще се обслужва от аниматори по снежни спортове, които ще забавляват и обучават децата по групи, допълвайки работата на детската ски градина на Пампорово АД.

Децата ще ползват нова ски пътека, пързалка за спускане с туби, трасета с виражи и забавни препятствия.

Нов сервиз за ски и сноуборд

С цел подобряване на услугите за своите гости, Пампорово АД придоби напълно автоматизирана машина, тип робот, за обработка на ски и сноуборд.

Машината притежава най-съвременната технология за обработка, шлайфане и обкантване.

Новият сервиз позволява ските и бордовете да бъдат заточвани и променяни индивидуално под различен ъгъл спрямо желанието на клиентите и съобразно предпочитанията им за каране.

Новата машина робот се намира в гардероба на Пампорово АД на ски център Малина.

Световна купа по сноуборд

През месец януари, за първи път в историята си, Пампорово ще приеме домакинство на Световна купа по сноуборд от календара на FIS.

Състезанието ще се проведе на 20 и 21 януари на писта Стената и ще посрещне най-добрите състезатели в тази дисциплина от цял свят, със специалното участие на Радослав Янков.

Веднага след това Пампорово посреща участниците в Европейска купа по сноуборд на 23 и 24 януари, които ще продължат надпреварата в паралелните дисциплини.

Подобрения в петзвездните хотели Перелик 5* и Орловец 5*

Следвайки концепцията за ски картите, двата водещи петзвездни хотели в курорта – Перелик и Орловец, запазват преференциалните условия и отстъпки до 10.12.2023 г., като предлагат до 30% отстъпка за ранни записвания, директно резервирани онлайн на www.pamporovo.me.

За предстоящия зимен сезон петзвездният хотел Перелик ще посрещне своите гости с допълнителни удобства за най-малките – нов детски басейн с дълбочина до 80 см в спа център Body & Soul SPA Lounge и детски клуб с аниматори за малчугани от 3 до 10 години.

Възобновяване на южната ски зона

Като част от дългосрочната стратегия за свързване на връх Снежанка със Смолянски езера, за новия сезон Пампорово АД разширява ски зоната в южна посока, като възвръща една любима зона за забавления, която последните няколко години не функционираше.

Поставени са 12 нови оръдия по южните писти, които да осигурят постоянна снежна покривка.

Планира се да бъде изградена фън зона и място за фрийстайл. Тази зона ще се обслужва от стационарен ски влек Академика, както и от възстановения 200-метров мини влек в широката част на южните писти.

Повече подробности може да намерите на www.pamporovo.me.

 

 

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура