Стефан Сабрутев: Нашата цел е управление в интерес на гражданите

30 Sep, 2023

Стефан Сабрутев и кандидатите за общински съветници и кметове на кметства канят жителите на Община Смолян на централния площад „Свобода” на 2 октомври (понеделник) от 17:30 часа, за да открият заедно кампанията и да проведат отворен разговор за Смолян – честно и чисто.

Сабрутев представи идеите си за развитие на Смолян като кандидат за кмет на предстоящите избори от ПП „Движение Нашият град“.

„Властта за нас не е самоцел. Ние искаме да решим серия от проблеми, които задръстват общината. Искаме да развием Смолян като чист, модерен и проспериращ, но и ревностен към традициите град. Нашата цел е управление в интерес на гражданите“, заяви Стефан Сабрутев.

Като кандидат за кмет на общината той посочи, че за него най-важна е икономиката на града.

„Ще дадем тласък на икономиката, като акцента няма да пада само върху привличането на външни инвестиции. За нас не по-малко важни са инвеститорите, които вече работят на територията на общината. Подкрепа за всеки почтен бизнес, плащащ данъци и заплати в общината.

Специално внимание към туризма. Разписали сме дълга серия мерки в подкрепа на туристическия бранш, защото той трябва да бъде локомотива на икономиката на Смолян.“

Стефан Сабрутев подчерта, че инфраструктурата на града изглежда грозно занемарена, особено в крайните квартали.

„Има села, в които няма или почти няма улици като Горово, Чеплят, Турян, Белев дол“, посочи той.

„Ще направим Смолян град на цветята, който да впечатлява с колорита и аромата. И не на последно място остава чистотата. Въпросът за общинско предприятие за поддържане на чистотата не е заяждане със старата власт, макар да е очевидно, че основания за критики към стария кмет има. Има цели улици без сметоизвозване, виждаме често препълнените кофи за боклук.

Референдумът за чистотата вече е направен. Над 1000 граждани седмично се подписваха в подписката и вече са над 4000 подписите за три седмици.

Желанието на гражданите е ясно. И е страшно, ако след 12 години управление тепърва ще си изясняваш казуса по тема, по която многократно си обещавал и после си правил точно обратното.“

Стефан Сабрутев постави акцент върху културното и духовно развитие на региона, нуждата от подкрепа на местните творци и реализацията на техния продукт.

„Общината трябва да развие на ново ниво културния и фестивалния туризъм. Трябва да се привличат прояви на елитарна култура, но и да се работи за достъп до култура във всяка точка на общината. Ще развием нови културни пространства, предоставящи възможности за алтернативна култура“, отбеляза Сабрутев.

 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

 

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура