Мелемов: Целим туристите да отсядат в Смолян и да се качват на ски в Пампорово

28 Sep, 2023

Заедно с Пампорово АД работим по проект за лифт от Смолянски езера до кулата Снежанка. Това обяви Николай Мелемов, който отново се кандидатира за кмет на областния град.

Стойността на проекта е около 7 млн. евро. Целта е туристите да отсядат в града и да се качват на ски в курорта, посочи Мелемов.

Той е категоричен, че по този начин ще се даде мощен тласък на туризма по един бърз и екологичен начин. По думите му увеличаването на броя на туристите и през четирите сезона е добър показател.

Общинският дълг през 2011 г. беше почти 24 милиона лева, сега е по-малко от 6 млн. Просрочените задължения тогава бяха 4 милиона, сега са 0 лева.

Мелемов подчерта, че вече 7 години община Смолян не е обект на финансов мониторинг от страна на Министерство на финансите, защото общината спазва добра финансова дисциплина.

За 12 години не сме вдигали значително данъците и не сме утежнявали бюджета на общината с допълнителни дългове, допълни Николай Мелемов.

Ако бъде избран отново за кмет, Мелемов поема ангажимент да инициира местен референдум в швейцарски стил, на който гражданите на Смолян да вземат решението дали да се направи общинско предприятие по чистота.

Николай Мелемов е категоричен към смолянчани: Винаги съм бил искрен с Вас и се надявам взаимното ни доверие да продължи и занапред!

 

 

 

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура