Кметът на Рудозем: Взех трудното решение да не се кандидатирам отново

26 Sep, 2023

Преди повече от половин година взех трудното решение да не се кандидатирам отново за кмет на Община Рудозем и през целия този период много усилено подготвих екипа за промяната, която да се случи в лицето на инж. Недко Кулевски.

Това заяви кметът на Рудозем д-р Румен Пехливанов към жителите на общината.

Решението ми е лично, сериозно и дълбоко обмислено, изхождайки от това, че никой не е вечен на поста, който заема и от това, че през определен период от време е нужно да се правят и промени, посочи той.

„Искам да подчертая, че през всичките тези 20 години съм се опитвал да изпълнявам в максимална степен поетите ангажименти към жителите на община Рудозем. Фактът, че при всички следващи избори получавах по – висок резултат говори, че усилията, които заедно с моя екип сме полагали, са били дълбоко оценени”, отбеляза Пехливанов.

На фона на всичко, случило се през последните 3 мандата, искам да отбележа и факта, че не успяхме да намерим диалог и да убедим представителите на опозицията в Общински съвет да ни подкрепят за може би най-големият и важен проект за Община Рудозем, на стойност над 15 млн. лева, каза той.

С него щяха да бъдат осигурени още над 120 паркоместа в централната градска част, да бъдат изградени необходимите съоръжения – пътни и други обслужващи такива, с оглед на очаквания поток от ГКПП „Елидже“, поясни Румен Пехливанов.

Ето защо се надявам следващия Oбщински съвет да има солидно мнозинство от 12 общински съветници, защото изоставането във времето доведе до загуба на финансиране. Добрата новина е, че този проект не е изцяло изгубен, тъй като все още съществуват различни форми на финансиране, които биха могли да бъдат използвани за реализацията му, допълни кметът на родопския град.

Пехливанов заяви още: Трудно бих изброил всичко, което бе направено за последните 12 години, но искам да подчертая, че всичко това стана възможно, както благодарение на Вашето доверие към мен като кандидат за кмет през изминалите 3 мандата, така и чрез доверието Ви към кметовете на населените места и общинските съветници.

Специално искам да отбележа ролята на всички тях в реализацията на всички тези проекти, тъй като без решенията на общински съвет това нямаше как да се случи, а без съдействието на кметовете, осъществяването им по населени места щеше да бъде много по-трудно.

През тези години сме работили прекрасно с всички и искам да благодаря специално на цялата Oбщинска администрация за това, че през тези години бяха на необходимото ниво и решавахме максимално бързо и успешно проблемите на гражданите.

Убеден съм, че пътят, по който Община Рудозем е поела през тези три мандата е правилен и се надявам, че зрелостта на избирателите ще направи най-добрия избор, така че темпото в Община Рудозем да не спада, а да се запази, за да може през следващите години да се създадат нови икономически отрасли, за които вече сме поставили основите и да започнем процеса на връщането на младите хора обратно в Община Рудозем.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура