20 септември е обявен за Ден без загинали на пътя

20 Sep, 2023

20 септември е обявен за Ден без загинали на пътя, под надслов „Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата!“.

Инициативата от ROADPOL и всички подкрепящи я партньори се обединяват около позицията, че отговорността за жертвите на пътя е на всички и всеки трябва да прояви внимание, за да защити себе си и другите от инциденти и злополуки.

ОДМВР – Смолян организира специализирана полицейска операция, която се посвещава на безопасността на движението по пътищата в региона и недопускане на загинали при пътни инциденти.

На 20-ти септември /сряда/ на бул. „България“ – до Планетариума от 10:00 ч.,  ще се раздават брошури с указания към водачите, в които са отразени правила, които да спазват при управление на МПС.

Апелът е всички участници в движението – шофьори, пешеходци, велосипедисти да спазват правилата за движение по пътищата.

Важно е вниманието на всеки един гражданин да се насочи към прилагането на ефективни и реални действия за намаляване на пътно-транспортните произшествия в района и страната.

Нека бъдем отговорни и толерантни, и  с личния си пример изискваме безопасно шофиране по пътищата,  като спазваме правилата!

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура