МБАЛ-Смолян и Тракийският университет продължават партньорството си

11 Sep, 2023

Изпълнителният директор на МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ – Смолян, д-р Марин Даракчиев, присъства на откриването на новата учебна година на Тракийския университет в Стара Загора. Д-р Даракчиев бе сред официалните лица по покана на ректора на висшето учебно заведение проф. д-р Добри Ярков.

Проф. д-р Ярков и д-р Даракчиев обсъдиха четиригодишното сътрудничество между двете институции и набелязаха нови приоритети. Според проф. д-р Ярков сътрудничеството с болницата в Смолян е един успешен модел, за пример в цяла България, с който може да се гордеем.

„Проектът, който стартира преди четири години, е една наша съвместна инициатива. През тези години ние успяхме да съберем изключителен екип от мотивирани студенти и преподаватели.

Убеден съм, че през следващите години кадровият проблем на болницата в Смолян, ще бъде решен тотално с кадри, обучени от Тракийския университет, практикуващи в болницата.

Нашата мисия като университет е да запазим младите хора, да останат в България, тук да създадат семейства и да отгледат децата си и да се развиват кариерно. Тази инициатива с болницата в Смолян ще продължи и продължаваме напред.“, каза проф. д-р Ярков.

Зам.-ректорът на университета проф. дн. Нели Грозева посочи, че болницата в Смолян, която е база за практика на обучаващите се студенти по специалност „медицинска сестра“, дава много добра практическа подготовка, на много високо ниво.

В момента в Тракийския университет се обучават три випуска студенти по специалност „медицинска сестра“ по договор между МБАЛ – Смолян, и висшето учебно заведение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

____________________________________________________________________________________________________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура