Хеликоптер участва в гасенето на горския пожар в Родопите

28 Aug, 2023

Хеликоптер S 532 AL Cougar с екипаж от 24-та авиобаза Крумово от състава на Военновъздушните сили се включи в гасенето на горския пожар, който бушува между селата Хвойна и Забърдо.

Хеликоптерът е излетял от авиобазата в 15.32 часа и ще извършва гасене на огъня от въздуха.

Искането е отправено от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, поради сложните условия в района, в който гори пожарът.

Информация от Община Чепеларе

Разпалилият се буен огън се намира на 200 метра над ресторант “Синия хан”, по главния път между с. Хвойна и гр. Чепеларе.

ПОЖАРЪТ Е ДАЛЕЧЕ ОТ С. ХВОЙНА И НЯМА ОПАСНОСТ ЗА ХОРАТА В СЕЛОТО! От с. Хвойна и с. Зорница се вижда дим, но локализацията е само на едно място – горепосоченото.

Изпратен е хеликоптер от с. Крумово, който вече гаси разпалилия се пожар. На терен има 3 пожарни коли, в момента е пристигнала още 1 от к.к. Пампорово.

Сега 1 пожарна кола, заедно с 1 горски високо-проходим автомобил са се насочили към местността БУКОВО, за да пресекат пожара, който се разпространява към местността КАБАТА , целта е да не премине билото.

Пръв на терена пристигна инж. Стоян Кузмов – заместник кмет на община Чепеларе, който обобщава информацията и разпределя доброволците пред Горското стопанство в с. Хвойна.

За да помогнат в гасенето на разпалилия се пожара при горското стопанство се стичат доброволци от с. Хвойна, заедно с кмета на селото Елена Сивакова, всички горски служители от община Чепеларе, от Държавно Горско Стопанство “Академик Николай Хайтов”- с. Хвойна, директорът на РДГ – господин Кисьов, както и служители на ЮЦДП.

ВСИЧКИ ДОБРОВОЛЦИ, КОИТО ЖЕЛАЯТ ДА СЕ ВКЛЮЧАТ МОГАТ ДА ОСТАВЯТ ТЕЛЕФОННИТЕ СИ НОМЕРА ПРИ ДЕЖУРНИЯ СЛУЖИТЕЛ В ОБЩИНА ЧЕПЕЛАРЕ И ПРИ НУЖДА ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ТЯХ!

Мобилен телефон: 0886 200 341

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура