Община Чепеларе апелира жителите да запазят спокойствие!

28 Aug, 2023

Пожарът обхваща голяма територия, но НЯМА ОПАСНОСТ ЗА НИТО ЕДНО НАСЕЛЕНО МЯСТО В ОБЩИНА ЧЕПЕЛАРЕ, информира зам.- кметът на Община Чепеларе инж. Стоян Кузмов, който е на терена и помага в гасенето на локализирания пожар.

Освен хеликоптера, 4-те пожарни коли и високопроходимоте коли на горските стопанства, “към момента багер почиства мъртвата почвена покривка, която разпалва огъня най-много, а към мястото пътува верижна машина от Доспат, за да направи просека, която да ограничи пожара, който бързо прави обръчи”, разясни Кузмов.

Работи се адекватно и на този етап НЕ Е препоръчително да се включват необучени доброволци!

Апелираме жителите на Община Чепеларе да запазят спокойствие!

Информация от щабът свикан в ГС – с. Хвойна във връзка с разразилия се голям пожар край селото

Утре в 8:00 часа пред Горско стопанство в с. Хвойна ще пристигнат 8 екипа от 8 горски стопанства от територията на ЮЦДП и 2 верижни булдозера, отделно ще има формирования от доброволци, с които ще има по 1 горски служител, който да ги координира.

Ще бъдат осигурени 2 цистерни с вода (8 и 6 тонови), която да се кара постоянно на 2-та пожарни автомобила на терен, останалите 2 не успяват да достигнат до локализирания пожар.

Очакват се също 2 хеликоптера. През нощта ще има екипи -1 в м. Буково и 1 в с. Студенец, които да дават постоянна информация км базираните 2 пожарни коли в местността Буково. Към момента над 500 дка вече са изгорели!

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура