Огнеборци гасиха няколко пожара в Смолянско през последните дни

28 Aug, 2023

На 25 август в 14:20 ч. на тел. 112 е получен сигнал за възникнал пожар в сухи треви в извън урбанизираните територии, на площ 2000 кв.м. в местността „Посечище, землище на с. Беден, община Девин. Причината за пожара е природно явление –  мълния.

При пожара няма унищожено имущество, спасени са около 60 дка иглолистна гора, намираща се в непосредствена близост. Произшествието е ликвидирано  от екип на РСПБЗН – Девин, седем служители на ДГС-Девин и двама души от месното население.

На 27 август в 00:30 ч. на тел. 112  е получен сигнал за възникнал пожар в ПВЦ контейнер за отпадъци в гр. Неделино на ул. „Александър Стамболийски“. Спасени са две сгради,  лек автомобил и дърва за огрев, намиращи се в непосредствена близост. Произшествието е ликвидирано  от екип на  УПБЗН – Неделино.

На 27 август г. в 13:18 ч. е получен сигнал за възникнал пожар на сухи треви в с. Левочево, м. Падала. Причината за пожара се изяснява. Няма унищожено имущество, спасени от опожаряване са 1000 дка смесена гора, намиращи се в непосредствена близост.

Произшествието е ликвидирано от два екипа на РСПБЗН – Смолян

Отново на 27 август е получен сигнал за възникнал пожар на сухи треви в с. Малка Арда,  общ. Баните.  Причината за пожара е небрежност при боравене с открит огън.

Няма унищожено имущество, спасени са 20 дка смесена гора, намиращи се в непосредствена близост. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН – Баните.

Подобни

МЕСТНИ ИЗБОРИ 2023

Новини от региона

туризъм

спорт

култура